Σελίδες

22 Νοε 2019

Μικρές ιστορίες καθημερινής “αριστείας”…

Σε λίγες μέρες αρχίζει το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Τρία ακριβώς χρόνια μετά το 36ο, που έκλεισε τις εργασίες του με ένα… αυτόφωρο και πολλές μηνύσεις.
Ας πούμε ότι μιλάμε για τον κύριο “ΧΨΩ”. Συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ από κάποιο χώρο του δημοσίου (Ας πούμε π.χ. από την ομοσπονδία των εφοριακών), εκλεγμένο αντιπρόσωπο στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (Δεκέμβριος 2016). Ταυτόχρονα, συνεργάτη (τότε) του Κυριάκου Μητσοτάκη με υψηλή θέση στη ΝΔ. Ας πούμε π.χ. Γραμματέας οργανωτικού. Δεν έχει σημασία το όνομα. Ένας “άριστος” τέλος πάντων.
ΤΟ “ΑΥΤΌΦΩΡΟ”.
Ο κύριος “ΧΨΩ”  επιχείρησε να βάλει άλλο ΔΑΚΙτη (ας πούμε το “ΚΛΜ” από την ομοσπονδία π.χ. των τελωνειακών) να ψηφίσει στη θέση του, αφού πρώτα είχε ψηφίσει για τον εαυτό του. Ο ίδιος ο κύριος “ΧΨΩ” έλειπε από το συνέδριο για κάποιο λόγο που εκείνος ξέρει κι εμάς δε μας νοιάζει. Τούδωσε λοιπόν βιβλιάριο και διαβατήριο κι ο “ΚΛΜ” παρίστανε τον “ΧΨΩ”  Μόνο που τον πιάσανε στα πράσα γιατί η εφορευτική επιτροπή κάτι μυρίστηκε. Κι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δε χαρίζουν κάστανα. Τους πιάσανε λοιπόν.

Πήγε αστυνομία, έγινε αυτεπάγγελτη μήνυση κλπ.
“Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαβατήριο παραδέχτηκε ο κ. (σ.σ. "ΧΨΩ") ο οποίος έλειπε εκτός Αθηνών, πως το παρέδωσε ο ίδιος στον προσαχθέντα (σ.σ. "ΚΛΜ") για να ψηφίσει για λογαριασμό του, κάτι που βεβαίως δεν γίνεται” (thepressroom.gr)
“Ο άνθρωπος που επιχείρησε να ψηφίσει με ψευδή στοιχεία έγινε αντιληπτός με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση, μέχρι που έφτασε η αστυνομία και τον συνέλαβε με την αυτόφωρο διαδικασία”.(enikos.gr).
Στη συνέχεια πήρε θέση η ΝΔ (αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα του παραπτώματος), ότι «Τα στελέχη του κόμματος (σ.σ. της Ν.Δ.) που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές». (enikos.gr).
Η “ΑΜΥΝΑ” ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ "ΧΨΩ"
Έκανε κι εκείνος μηνύσεις σε βάρος όσων τον έπιασαν στα πράσα.
“… μηνυτήρια αναφορά κατά της Βέτας Πανουτσάκου και του Αντώνη Πατίδη, στελεχών του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ, που είχαν καταγγείλει και αποτρέψει τη συγκεκριμένη απόπειρα νοθείας της εκλογικής διαδικασίας, από εκλεγμένο αντιπρόσωπο με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ από την Ομοσπονδία Τελωνειακών. Ο συγκεκριμένος είχε ψηφίσει και επιχείρησε να ψηφίσει και δεύτερη φορά χρησιμοποιώντας την κάρτα του επίσης αντιπροσώπου με τη ΔΑΚΕ Βασιλείου Σπανάκη”.  (Από καταγγελία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για το γεγονός). Η αποκάλυψη αυτή ενόχλησε το στέλεχος της ΝΔ και τώρα “ζητάει και τα ρέστα”.
Αλλά έκανε μήνυση και σε βάρος του… αστυνομικού!!! που πήγε στο κάλεσμα της εφορευτικής επιτροπής κι έκανε την αναφορά που οδήγησε σε αυτεπάγγελτη μήνυση.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ
Οι δίκες όμως πήραν αναβολές επί αναβολών. Το … “αυτόφωρο” κράτησε τρία χρόνια!!! Η δικαιοσύνη είναι όχι μόνο τυφλή αλλά και ξεχασιάρα. Όμως μέσα σ’ αυτά τα χρόνια ο κύριος "ΧΨΩ" γύρισε στο κόμμα των αρίστων και της υποδειγματικής νομιμότητας, στη ΝΔ κι ανέλαβε και πάλι κάποιο διακεκριμένο πόστο. Ας πούμε Γραμματέας Ειδικών κομματικών οργανώσεων της ΝΔ.
Μετά ο κύριος "ΧΨΩ", βγήκε και βουλευτής. Μάλιστα δε χάνει ευκαιρία κάθε φορά που βγαίνει στα κανάλια, να κατακεραυνώνει την «ανομία», την «αναξιοκρατία» και να υπερασπίζεται την «αριστεία» και τη «νομιμότητα».
Λέτε τώρα, στα πλαίσια της νομιμότητας, να επικαλεστεί (οι δικηγόροι του δηλαδή) ότι “έχει βουλευτική ασυλία και το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στη βουλή”; Τι; Μη μου πείτε ότι τόκαναν κιόλας; Καλά, το αδίκημα έγινε πριν την εκλογή του; Το δικαστήριο το δέχτηκε;
Η δικαιοσύνη είναι τυφλή και δεν ακούει και πολύ καλά. Έχει εμπιστοσύνη στους άριστους. Άλλωστε αν περάσει μια πενταετία, όλη η υπόθεση παραγράφεται. Βλέπεται ο χρόνος είναι … γιατρός.
Πάντως, τώρα που αρχίζει το 37ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, η πιο καλή ιδέα θα ήταν η ΝΔ να στείλει για το χαιρετισμό της στο συνέδριο, τον κύριο ΧΨΩ. Είναι ο καταλληλότερος για να μιλήσει και να νουθετήσει τους συνέδρους για “αριστεία”, “νομιμότητα” και “κανονικότητα”.
Υ.Γ. Αν δε σας φτάνει η γενίκευση και ακόμα αναρωτιέστε για το «όνομα» (έλεος δηλαδή) ή θέλετε περισσότερα, βρείτε τα στο Internet. 
Γράψτε: “36ο συνέδριο ΑΔΕΔΥ, καλπονοθεία, πλαστοπροσωπία, διπλοψηφία” και θα σας τα βγάλει όλα. Από τα: rizospastis.gr, 902.gr, enikos.gr, kontra.gr, euro2day.gr, tvxs.gr, left.gr, alfavita.gr, koutipandoras.gr, reader.gr, efsyn.gravgi.grertopen.comtopontiki.gr, redlineagrinio.grεδώ και πολλά ακόμα sites και εφημερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου