Σαρωτικός ήταν για μια ακόμα φορά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Μια κι αυτές τις μέρες η λέξη “δημοκρατία” κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, ο Παφίλης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας πως δημοκρατία δεν είναι κάποιος να έχει ένα εκατομμύριο ευρώ κι άλλος να έχει δέκα ευρώ τη μέρα. Αναφέρθηκε δηκτικά στο σόφισμα του ΣΥΡΙΖΑ περί “εποικοδημητικής πρότασης δυσπιστίας”, αστειευόμενος πως έτσι θα μπορούσε να πάρει και το Νόμπελ!!!
Αναφερόμενος στην ατέρμονη προπαγάνδα περί “κυβερνητικής σταθερότητας” διερωτήθηκε ρητορικά “Κυβερνητική σταθερότητα για ποιον; Για να εφαρμόζουν αδιάκοπα την αντιλαϊκή πολιτική”.
Σχολιάζοντας τις κοκκορομαχίες ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε στη ΝΔ ότι κάποτε έβγαινε “στα κεραμίδια” για τα 99 χρόνια υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο, αλλά ότι φυσικά δε θα το καταργήσει “γιατί το κράτος έχει συνέχεια”. “Όλοι σας υπογράψατε μνημόνια, μη δυσανασχετείτε, μη σβήσουμε και την ιστορία”, πρόσθεσε με νόημα ο βουλευτής.
Σχετικά με τη συζήτηση περί του συστήματος ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε πως στο θέμα ο Σύριζα “έκανε πάσα στη ΝΔ κι εκείνη έβαλε γκολ”, προχωρώντας σε “ανήκουστα πράγματα”. Υπενθύμισε μάλιστα και την απάντηση του Χαρίλαου Φλωράκη όταν τον ρώτησαν για το αν θα αναλάμβανε το ανώτατο αξίωμα. που αποστομωτικά αποκρίθηκε “Τι λες παιδί μου; Να υπογράψω αντιλαϊκά διατάγματα και νόμους”;
Δεν άφησε ασχολίαστη τη βόλτα του Τσίπρα ως τη Μεγάλη Βρετανία κατά την πορεία του Πολυτεχνείου, την οποία δικαιολόγησε με θράσος ότι “δεν είναι Μαραθώνιος για να έχει τερματισμό”.
Ο Θανάσης Παφίλης επισήμανε πως αυτό ακριβώς ζητούσαν κι οι Αμερικανοί επί χρόνια, να μη φτάνει δηλαδή η διαδήλωση στην πρεσβεία και μάλιστα το είχε προτείνει κάποτε κι ο Λαλιώτης “και πήγε άκλαυτος”. Σε ό,τι αφορά τη διαβόητη “συγνώμη” του Κλίντον για τη χούντα, είπε ότι “από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο” και υπενθύμισε τη συγκυρία που αυτή ειπώθηκε, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ αιματοκυλούσε την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Μιλώντας για τα ”θεσμικά αντίβαρα” που διαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι επιμένοντας ιδιαίτερα στο θέμα των λαϊκών δημοψηφισμάτων σχολίασε ιδιαίτερα σκωπτικά πως “στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί”, όταν η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση ως κυβέρνηση το 2015 είχε θέσει το δίλημμα στο λαό “να σας κρεμάσουμε ή να σας εκτελέσουμε”. Στηλίτευσε την απάλειψη των δημοσιονομικών θεμάτων από τα δημοψηφίσματα, γιατί αυτά είναι που πραγματικά καίνε τον κόσμο, αλλά κι ότι εκεί υπάρχει “η μαμά; και ποια είναι η μαμά; Η Ευρωπαϊκή Ένωση”.
Τέλος, αναφέρθηκε εκτενώς στα άρθρα 27 και άρθρο 2, που αφορούν την αλλαγή των ορίων της επικράτειας, αλλά και τη δυνατότητα να περνούν ή να διαμένουν ξένα στρατεύματα χωρίς νόμο και με απόλυτη πλειοψηφία στη χώρα. Αναδεικνύοντας την υποκρισία των αστικών κομμάτων, απευθύνθηκε στο ΚΙΝΑΛ, που ως ΠΑΣΟΚ δε χρειάστηκε κανένα νόμο για να περάσουν στρατεύματα από την Ελλάδα το 1999 κατά το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας. Στο μεταξύ, από το προεδρείο ο Δημήτρης Βίτσας επιχείρησε να διακόψει την ομιλία, με το πρόσχημα ότι “μιλάτε ήδη 20 λεπτά”, και το Θανάση Παφίλη να αντιτείνει χιουμοριστικά, “ναι ε; είδες πώς περνάν τα χρόνια;”.
Κλείνοντας, μίλησε για τις “προσοχές που χτυπάνε στον Πάιατ, τέτοιος πατριωτισμός...”, οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, τονίζοντας πως οι κομμουνιστές είναι διεθνιστές γιατί είναι με τα συμφέροντα όλων των λαών, αλλά και οι αστοί πολιτικοί είναι διεθνιστές με το κεφάλαιο, τους ιμπεριαλιστές και τους υπερεθνικούς οργανισμούς τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου