Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

N. Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση αξιοποιεί τη φοροδιαφυγή για να πάρει νέα αντιλαϊκά μέτρα (VIDEO)«Η αντιλαϊκή πολιτική δεν θα έχει ημερομηνία λήξης», προειδοποίησε από τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Προς επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης αναφέρθηκε στις δύο εκθέσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, που προβλέπουν «επιτάχυνση των αντιλαϊκών
αναδιαρθρώσεων», με πρόσχημα τη «διαχείριση των πιο ακραίων φαινομένων φτώχειας».
Όπως εξήγησε, μπορεί τα μέτρα που προτείνει ο ΟΟΣΑ να μην έχουν άμεσo δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά θα επιδεινώσουν τη θέση των λαϊκών στρωμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι προτάσεις για την αγορά γάλακτος που θα πλήξουν τους κτηνοτρόφους.
Η τοποθέτηση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων». Με τη συγκεκριμένη Πράξη επεκτείνονται οι κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές την Κυριακή και τον Αύγουστο.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη φοροδιαφυγή ως πρόσχημα για να πάρει νέα μέτρα εις βάρος των λαϊκών οικογενειών. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι για μια σειρά τμήματα του κεφαλαίου, όπως οι εφοπλιστές, ισχύουν ειδικά φορολογικά καθεστώτα.
Επίσης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ με την πάγια τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση να εφαρμόζει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να αποφύγει τις «χρονοβόρες κοινοβουλευτικές διαδικασίες».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου