Σελίδες

4 Απρ 2013

«Πίνδος»: Νέα 24ωρη απεργία από σήμερα το βράδυ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ - ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ - ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ


24ωρη απεργία προκηρύχθηκε την Παρασκευή στην πτηνοτροφική επιχείρηση «Πίνδος» από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, μετά από τη δυναμική αποφασιστική παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που απαίτησαν τηνάμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης βιομηχανικής εργάτριας Αλίκης Γιώτη.
Εργάτες και εκπρόσωποι από τα ταξικά σωματεία έκαμψαν την κωλυσιεργία, την αναβολή από μέρα σε μέρα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου για να παρθεί σχετική απόφαση, πέταξαν έξω από το Εργατικό Κέντρο την Αστυνομία που ειδοποιήθηκε και προκλητικά επιχείρησε να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων των εργαζομένων την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η απεργιακή κινητοποίηση στην «Πίνδος» ξεκινά την Πέμπτη στις 10 το βράδυ, ενώ αποφασίστηκε και η κλιμάκωση
του αγώνα με μπαράζ επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η βιομηχανική εργάτρια δεν επαναπροσληφθεί.
«Τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δική μας δύναμη. Μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να τσακίσουμε τους σχεδιασμούς της κλίκας των μεγαλοπτηνοτρόφων που βρίσκονται στη διοίκηση της επιχείρησης. Μόνο εμείς μπορούμε να ακυρώσουμε την εντολή της απόλυσης, να αποτρέψουμε τη μείωση των μισθών, να πάρουμε τα μεροκάματά μας μέχρι τελευταία δεκάρα. Γιατί εμείς δουλεύουμε την "Πίνδο", εμείς της δίνουμε πνοή. Χωρίς εμάς η "Πίνδος" δε δουλεύει. Αυτή είναι η δύναμή μας, αυτό είναι το δίκιο μας», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους η απολυμένη Αλίκη Γιώτη και ο Χρήστος Δούβλης, εργάτες στην «Πίνδο».
«Εργάτρια στο σφαγείο, θυμήσου, χρόνια τώρα αυτή η κλίκα των μεγαλοπτηνοτρόφων που βρίσκονται στη διοίκηση της "Πίνδου" μαζί με τα καλοταϊσμένα τσιράκια τους μας τρομοκρατούν, μας εξευτελίζουν. Γενιές εργατριών σαπίζουν στο σφαγείο της "Πίνδου". Αδιαφορούν για την υγεία σου, την οικογένεια και τα παιδιά σου. Γι' αυτούς είμαστε ένα ακόμη έξοδο γραμμένο στα κιτάπια τους. Σήμερα το βράδυ πρέπει να τους αποδείξουμε πως οι μηχανές, το καλαμπόκι και τα κοτόπουλα δεν έχουνε ψυχή, γιατί δε θα είμαστε εμείς εκεί για να τους δώσουμε ζωή. Καλούμε κάθε μικροπαραγωγό να δώσουμε από κοινού αυτή τη μάχη γιατί με τις πλάτες τις δικές τους και τις δικές μας έφτασε η "Πίνδος" στην κορυφή.
Το ξέρουμε καλά, τίποτα καλό δεν μπορούμε να περιμένουμε από το ξεπουλημένο σωματείο. Ακόμη και τώρα δίνει δίκιο στην εργοδοσία, διαδίδει ψέματα, συκοφαντεί!!!
Σήμερα δίνουμε αγώνα για τα παιδιά μας!
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ».
Στο πλευρό των εργατών το ΠΑΜΕ
Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλα τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τις Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς να κάνουν δικιά τους υπόθεση αυτή την απεργία και να συμμετάσχουν στην περιφρούρησήτης, με αγωνιστικό ραντεβού στις 9 το βράδυ της Πέμπτης στη Νομαρχία.
Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει:
«Το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία της Πίνδου, με τη στήριξη και την ανοχή του εργοδοτικού σωματείου, προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους, την ίδια ώρα που τους έχει απλήρωτους για μήνες. Εκμεταλλευόμενη την οικονομική καπιταλιστική κρίση, το νομοθετικό οπλοστάσιο της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ), την ανεργία, το φόβο και την ανασφάλεια των εργαζομένων, στην προσπάθειά της να θωρακίσει την κερδοφορία μιας κλίκας μεγαλοπτηνοτρόφων, επιδίωξε να κάνει μια τυπική συνέλευση για να αποσπάσει την έγκριση των εργατών.
Οι εργάτες πήραν την υπόθεση στα χέρια τους. Παρακάμπτοντας το ξεπουλημένο σωματείο εξέλεξαν επιτροπή εργατών για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους με μια και μόνο δέσμευση: ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ».
«Η απόλυση της συναδέλφισσας ένα και μόνο στόχο έχει: Να τρομοκρατήσει τους εργάτες, να τους κάνει να σκύψουν το κεφάλι για να μπορεί να περάσει με μεγαλύτερη ευκολία τις μειώσεις μισθών. Θέλουν εργάτες φτηνούς, υποταγμένους, να τους πληρώνουν όταν και όποτε θέλουν. Αυτό απαιτεί ο καπιταλιστικός νόμος, αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα».

Επισυνάπτονται ολόκληρες οι ανακοινώσεις
Συνημμένα Αρχεία: 

902.gr



ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
«Πίνδος»: Στο πλευρό της εργοδοσίας η διοίκηση του Σωματείου - Υπόθεση των εργαζομένων η απεργία τονίζει το ΠΑΜΕ

Ανοιχτά στο πλευρό της εργοδοσίας στην «Πίνδο» στέκεται το Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων.
Με μια κατάπτυστηανακοίνωσή του, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, δηλώνει ότι δεν συμμετέχειστην 24ωρη απεργία, καταδικάζοντας την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Μάλιστα, προκλητικά, κάνει λόγο για απόφαση που «πάρθηκε κάτω από πρωτόγνωρες και εκβιαστικές συνθήκες για το συνδικαλιστικό κίνημα από τη συγκεκριμένη παράταξη του ΠΑΜΕ, αγνοώντας το πρωτοβάθμιο σωματείο». Παράλληλα, σημειώνει ότι «η εργαζόμενη Γιώτη Αλίκη έχει διαγραφεί από το σωματείο μας βάσει του αρθρ. 8 του καταστατικού μας. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. ΣΤΟΧΟΣ της συγκεκριμένης παράταξης είναι να έχει εργοστάσια κλειστά και απολυμένους εργαζόμενους στους δρόμους». Υπογράφοντες της ανακοίνωσης του σωματείου είναι οι ΛΙΣΓΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ.
Απαντώντας άμεσα στην αισχρή αυτή ανακοίνωση, η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ με δελτίο Τύπου τονίζει:
«Πρωτοφανής ανακοίνωση στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος από το σωματείο συνεταιριστικών υπαλλήλων ("Πίνδου") που ανακοινώνει ότι δε θα συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο για την επαναπρόσληψη της απολυμένης εργάτριας στην "Πίνδο", ενάντια στη μείωση των μισθών και για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
Προχωρεί σε διαγραφή της απολυμένης εργάτριας από μέλος του σωματείου και την ανακοινώνει στον ηλεκτρονικό Τύπο (!), - εργαζόμενης εκλεγμένης στην Επιτροπή Αγώνα από τη γενική τους συνέλευση.
Τέτοιου είδους ενέργειες φέρνουν στην επιφάνεια τις πιο μαύρες εποχές στην ιστορία του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της "Πίνδου" να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου