Σελίδες

4 Απρ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση με εθνικιστές και «μετανοημένους» υπουργούς ΠΑΣΟΚ


Αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη, την Τετάρτη, του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ την οποία προτείνει. Γιατί σε αυτήν την κυβέρνηση, την οποία πότε ονομάζει κυβέρνηση της αριστεράς, πότε αντιμνημονιακή και πότε εθνικής σωτηρίας, χωράνε οι εθνικιστές και δηλωμένοι υπερασπιστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας του κόμματος του Καμμένου, καθώς και οι μετανοημένοι «ανιδιοτελείς» πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και επίσης η πόρτα είναι ανοιχτή για κάθε στέλεχος αστικών κομμάτων που έχουν «κάνει την αυτοκριτική τους»!
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την «αντιμνημονιακή κυβέρνηση» που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το πώς ακριβώς θα χωρέσουν εκεί οι θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Καμμένου (π.χ. θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για ολική απέλαση λαθρομεταναστών, για να ανοίξουν τα ξερονήσια και οι βραχονησίδες και να φτιαχτούν στρατόπεδα για μετανάστες, για κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.λπ.), ο Α. Τσίπρας λέει: «Σε ό,τι αφορά δε τον κύριο Καμμένο, φαντάζομαι ότι στην κυβέρνηση που ανακοινώσαμε χτες δεν υπάρχουν αυτές οι προγραμματικές δηλώσεις».

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τη συμμετοχή της Κατσέλη και της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας λέει: «Σε αυτόν τον στόχο, εμείς, με καλή πρόθεση και καλή διάθεση, θέλουμε να συνεκτιμήσουμε και να δεχθούμε την ανιδιοτελή προσφορά και προσώπων και δυνάμεων(…) Δε θα κλείσουμε την πόρτα σε ανθρώπους που έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, που κάνουν μια σοβαρή και συγκροτημένη πολιτική ανάλυση για τα πράγματα, που έχουν γνώσεις και μπορούν να προσφέρουν».
Ως άλλοθι για το παραπάνω κυβερνητικό αντιλαϊκό σχήμα, που χωράει ακόμα και Καμμένο και Κατσέλη, ο Α. Τσίπρας θέτει πάλι το εκβιαστικό δίλημμα που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έθεταν και προεκλογικά: «Φαντάζομαι ότι θα τα αποφύγουμε (σ.σ. τα σημεία από το Πρόγραμμα του Καμμένου) γιατί θα έχουμε την ενεργό στήριξη και συμμετοχή σε αυτήν την αριστερή, αντιμνημονιακή κυβέρνηση, των υπαρκτών δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, οι οποίες πρέπει επιτέλους να τοποθετηθούν. Τους απασχολεί το αν θα έχουμε αύριο αντιμνημονιακή κυβέρνηση ή όχι; Ή θεωρούν ότι η ταξική πάλη μπορεί να διεξαχθεί με καλύτερους όρους σε συνθήκες λεηλασίας και ταπείνωσης του ελληνικού λαού; Τους απασχολεί ότι έχουμε μια ιστορική ευκαιρία μπροστά μας και πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις όλες οι αριστερές δυνάμεις ή τους απασχολεί να διεξάγουν αντιπαραθέσεις και τρικυμίες μέσα σε ένα κλειστό δοχείο;».
Ιστορική ευκαιρία για την αστική τάξη είναι να την υπηρετεί μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από αριστερούς, εθνικιστές, αντιδραστικούς και παλιούς και δοκιμασμένους πολιτικούς της υπηρέτες. Μόνο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας μπορεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά. Εξάλλου, πέρα από αυτούς που θα συμμετέχουν σε αυτήν την κυβέρνηση και μιλούν θολά στο όνομα του λαού, υπάρχουν και αυτοί που θα συμμετέχουν και τάσσονται ανοιχτά και ξάστερα με την πολιτική του κεφαλαίου. 
Τι είναι η πολιτική των ΑΝΕΛ του Καμμένου; Φιλολαϊκή; Σοσιαλιστική; Ριζοσπαστική; Τι είναι η πολιτική του πρώτου μνημονίου της Κατσέλη; Φιλολαϊκή; Σοσιαλιστική; Ριζοσπαστική;
Με αυτά τα κυβερνητικά σχήματα ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για συνενόχους για να αποπροσανατολίσει και να εγκλωβίσει το λαό μέσα στα γρανάζια του ευρωμονόδρομου και των μονοπωλίων. 
Ο λαός δεν πρέπει να έχει καμία ψευδαίσθηση και πρέπει να γυρίσει την πλάτη στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στις συμμαχίες και την πολιτική τους.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου