Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ" - "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ"...


Οσο πλησιάζει η ώρα, που ο καθένας θα βρεθεί μόνος πίσω από το παραβάν της κάλπης, οξύνεται η τρομοκρατία για τον ουρανό που θα πέσει στο κεφάλι μας αν η λαϊκή ψήφος δεν πάει στις δυνάμεις που υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Σ' αυτήν την τρομοκρατία πάνε χέρι - χέρι και οι μνημονιακοί και οι αντιμνημονιακοί.
Οι πρώτοι με τις εντολές για την επόμενη μέρα. Η τελευταία πράξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ήταν να υπενθυμίσει την κληρονομιά. Η εντολή συγκεκριμένη: να εφαρμοστεί η δανειακή σύμβαση από όποιον και αν εκλεγεί στις 6 Μάη.
Οι δεύτεροι με τη διαβεβαίωση ότι το μέλλον της εργατικής τάξης είναι μέσα στην ΕΕ και το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει την πιο φιλολαϊκή ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. Η αυταπάτη γκρεμίζεται γρήγορα με την υπενθύμιση: Ο Ολάντ ανήκει και αυτός στο μνημονιακό στρατόπεδο.
***
Ολοι μαζί κρύβουν ότι η επίθεση είναι γενικευμένη με μνημόνιο ή χωρίς μνημόνιο.
Ολοι μαζί κρύβουν ότι πολύ πριν υπάρξει η κρίση και το μνημόνιο, έχουν
υπογράψει ότι πρώτος όρος ύπαρξής τους ως πολιτικά κόμματα είναι η προώθηση των πολιτικών της ΕΕ.
Το κλειδί, για να εμφανιστούν ως μνημονιακά ή αντιμνημονιακά κόμματα, ενώ μαζί υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, είναι να κρύψουν τις ταξικές αναφορές τους.
***
Κλειδί για την εργατική τάξη - και μπροστά στην κάλπη - για να μπορέσει να αποκωδικοποιήσει το «ποιος με ποιον» είναι η ζωή της, η εμπειρία της.
Ο,τι πληρώνει οφείλεται στην κυριαρχία του κεφαλαίου και στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν για τη στήριξή του είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ. Στις πολιτικές της ΕΕ που στήριξαν όλοι οι δήθεν «αντιμνημονιακοί». Οφείλεται, επίσης, στον παροπλισμό των εργατών με τον έλεγχο μεγάλου μέρους των συνδικάτων από τους εργατοπατέρες, όλους εκείνους που έχουν θεό τους την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, με προκλητικά αντεργατικό σ' αυτόν τον τομέα το ρόλο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εμπειρία των εργατών, όμως, δεν έχει μόνο αρνητικά παραδείγματα.
Στην εμπειρία της εργατικής τάξης καταγράφεται και η αγωνιστική αντιμετώπιση της επίθεσης. Καταγράφεται το ΠΑΜΕ. Καταγράφονται οι Λαϊκές Επιτροπές. Καταγράφονται ένας προς ένας οι αγώνες, στους οποίους οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν. Καταγράφεται το ΚΚΕ σαν κόμμα που έγκαιρα προειδοποίησε για την κρίση και τα μέτρα που έρχονται. Εγκαιρα οργάνωσε την αντίσταση. Δεν πρόδωσε στιγμή τα λαϊκά συμφέροντα . Κάλεσε ξανά και ξανά το λαό να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Εδειξε τα άλλα κόμματα όχι γι' αυτό που γενικά διακηρύσσουν αλλά για τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί η πράξη τους. Πήρε κάθε αναγκαίο μέτρο, για να βρεθεί ετοιμοπόλεμη η εργατική τάξη.
***
Για την εργατική τάξη, κριτήριο ψήφου είναι και το πώς αντιμετώπισε ο αστικός Τύπος την κορυφαία εκδήλωσή της: Την απεργία της Πρωτομαγιάς. Την έθαψαν σαν να μην ήτανε Πρωτομαγιά. Την εξαφάνισαν. Και πώς αλλιώς, αφού έγινε μπροστά στη «Χαλυβουργία». Εγινε έτσι που να δείξει ποιος είναι ο δρόμος των εργατών.
***
Με δεδομένα τόσο τη δανειακή σύμβαση, όσο και τις πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν το κεφάλαιο, τι προέχει για την επόμενη μέρα; Να 'ναι οργανωμένος ο λαός έτσι που να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Οργανωμένος, μάλιστα, έτσι που να ξεμπερδεύει γρήγορα με κάθε δύναμη που παίζει ρόλο πέμπτης φάλαγγας στο εσωτερικό του εργατικού κινήματος.
Χτεσινό το παράδειγμα, το δίνουν εργατοπατέρες απ' όλο το φάσμα των μνημονιακών και αντιμνημονιακών στη ΔΕΗ. Υπογράφουν σύμβαση για μείωση μισθών και απολύσεις. Δίνουν και δείγμα της διαπραγμάτευσης: Να δοθεί ένα επίδομα μετάθεσης στους υποψήφιους να απολυθούν!
Αυτήν την πραγματικότητα θα υποστούν αύριο οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να ακουμπήσουν τις ελπίδες τους στα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Αυτήν την πραγματικότητα, θα αντιπαλέψουν οι ταξικές δυνάμεις, με τους κομμουνιστές, το ΚΚΕ, στην πρώτη γραμμή, όποια κυβέρνηση κι αν υπάρξει στις 7 του Μάη. Αυτή η πραγματικότητα απαιτεί ένα όσο το δυνατό ισχυρό ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή. Απαιτεί κάθε εργατική ψήφος να γίνει βόλι που να χτυπά στην καρδιά του συστήματος. Ετσι μόνο πιάνει τόπο.
Ασχετο: Πριν από λίγες μέρες η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είχε καλέσει τον Τσίπρα να συμπεριφέρεται σαν υποψήφιος κυβερνήτης. Και χτες ο μαθητής, με συνέντευξη στη ΝΕΤ, ανταπέδωσε: Διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σκοπό να θίξει τους καπιταλιστές, αλλά αντίθετα θα διασφαλίσει ότι αυτοί θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα να επενδύουν με καθαρούς κανόνες, χωρίς γραφειοκρατία και με διαφάνεια. Σωστός ο λόγος του, αποδεκτός από τους καπιταλιστές. Λόγος που αρμόζει στην «κυβερνώσα αριστερά». Εξάλλου, όπως ως αντιπρόεδρος του ΚΕΑ ο Τσίπρας έχει υπογράψει ότι θα σέβεται και θα προωθεί τις πολιτικές της ΕΕ έτσι και ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει στην Ευρώπη μήνυμα ότι δεν πρέπει να ανησυχεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου