Σελίδες

27 Ιαν 2012

ΠΑΜΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης μπροστά στη γενική απεργία στην Ιταλία



Σε γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρίσκεται σήμερα η Ιταλία ενάντια στα μέτρα λιτότητας και την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων που επιβάλλει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, με πρόφαση τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Μπροστά στην απεργία, το ΠΑΜΕ απέστειλε χτες στους εργαζόμενους και το λαό το εξής μήνυμα αλληλεγγύης:
«Tο ΠΑΜΕ, το οποίο εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς την εργατική τάξη της Ιταλίας, μπροστά στην Γενική Απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 27 Ιανουαρίου ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι εξελίξεις όχι μόνο στην Ελλάδα, στην Ιταλία, αλλά και στην ΕΕ, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μας για το χαρακτήρα, τα αίτια και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης, τις συνέπειες που έχει για το λαό και την προσπάθεια των καπιταλιστών, πέρα από τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, να τη διαχειριστούν προς όφελός τους.
Αυτήν τη στρατηγική υπηρετούσαν και υπηρετούν ενιαία τα μονοπώλια, οι κυβερνήσεις, τα κόμματά τους (σοσιαλδημοκράτες νεοφιλελεύθεροι) που στη χώρα μας συγκρότησαν κυβέρνηση "μαύρου μετώπου" ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Σήμερα, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιληφθούν τη συγκυρία σαν ιστορική ευκαιρία για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης. Τώρα που αποκαλύπτεται ο αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ ως ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Τώρα που φαίνεται πιο καθαρά ο αντιλαϊκός χαρακτήρας και το αδιέξοδο της καπιταλιστικής διαχείρισης. Τώρα είναι η ώρα να προβάλουμε τις αντικειμενικές δυνατότητες που υπάρχουν για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.
Τώρα μπορούμε από καλύτερες θέσεις να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της "αποδέσμευσης από την ΕΕ και της μονομερούς διαγραφής του χρέους με λαϊκή εξουσία".
Ευχόμαστε στην Unione Sindicale di Basi (USB) επιτυχία στους αγώνες σας που είναι και δικοί μας αγώνες».
  • Εντεκα οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών που απεργούν από τη Δευτέρα ενάντια στις αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου και στα διόδια συνελήφθησαν χτες από την ιταλική αστυνομία με την κατηγορία ότι προέβησαν σε βίαιες επιθέσεις κατά απεργοσπαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου