Σελίδες

27 Ιαν 2012

Εχουν ήδη χρεοκοπήσει το λαό...




ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΘΡΙΛΕΡ του PSI συνεχίζεται! 
Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι διεξάγονται απίστευτης σκληρότητας διαπραγματεύσεις, με τον Παπαδήμο και τον Βενιζέλο να βαράνε χέρια στα τραπέζια...
Να είστε σίγουροι, πάντως, πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αποκλείεται να το ονομάσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από «επιτυχία».
Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν σκέφτονται να διοργανώσουν και παρέλαση στα πρότυπα της αρχαίας Ρώμης, με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας να τριγυρίζουν στην Αθήνα δαφνοστεφανωμένοι.
Κι όλα αυτά γιατί; Για να έχει, λένε, ο προϋπολογισμός λιγότερους τόκους να αποπληρώσει, άρα περισσότερα χρήματα για ανάπτυξη και οι τράπεζες μεγαλύτερη ρευστότητα για την «πραγματική οικονομία» (μετά την ανακεφαλαιοποίηση, που εμείς, φυσικά, θα πληρώσουμε).
Τι εννοούνε, όμως, με αυτό; 
Απλούστατο: Τα χρήματα του προϋπολογισμού «για την ανάπτυξη» να πάνε στους κατασκευαστές για δρόμους, στους εφοπλιστές για δρομολόγια πλοίων και στους βιομήχανους για επιδοτήσεις παντός είδους.

Οσο για τη ρευστότητα των τραπεζών, θα έχει ακριβώς τους ίδιους αποδέκτες, πλην, όμως, τη ροή χρημάτων θα την αποκαλούμε «δάνεια».
Αρα, λοιπόν, έχουν πολλούς λόγους να αγχώνονται για την επιτυχία του PSI όλοι οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Εμείς μάλλον δεν έχουμε κανέναν, μια και σε κάθε περίπτωση ...πληρώνουμε την νύφη.
Φυσικά, είναι και η περίφημη ...«αποφυγή της χρεοκοπίας» που «θα μας γυρίσει δεκαετίες πίσω» και θα μας επιφέρει τόσα κακά.
Αυτό, αν υποθέσουμε, όμως, ότι ο εργαζόμενος των 500 ή 700 ευρώ και ο συνταξιούχος των 480 ευρώ, μαζί με τον άνεργο, βαδίζουν στους δρόμους του μέλλοντος και της ευημερίας.
Τους βεβαιώνουμε ότι δεν αισθάνονται καθόλου έτσι και δεν τους λέει απολύτως τίποτε το ότι η φτώχεια τους μετριέται σε ένα «σκληρό νόμισμα» που αποτελεί «παγκόσμιο αποθεματικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου