Σελίδες

27 Σεπ 2011

Χυδαίος ο ιδεολογικός απόγονος του Μανιαδάκη και των Γκοτζαμάνηδων.



Την αθλιότητα με την εταιρεία «Γερμανός» επαναφέρει το αστικό πολιτικό σύστημα, αξιοποιώντας τη γνωστή σε τέτοιες αποστολές αγέλη του ΛΑ.Ο.Σ.

Τη χυδαία προβοκάτσια με τη «Γερμανός», που κατασκεύασαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. σε βάρος του ΚΚΕ πριν από τις εκλογές του 2007, ανασύρει το αστικό πολιτικό σύστημα, με λαγό και πάλι το φιλοχουντικό - φιλοβασιλικό συνονθύλευμα του Καρατζαφέρη. 
Η περίοδος δεν είναι τυχαία. 

Στο φόντο των αδιεξόδων από την αστική διαχείριση της κρίσης και με αιχμή τα αλλεπάλληλα μέτρα και χαράτσια, κλιμακώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις στην κυρίαρχη πολιτική και αποκτά δυναμική το κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων και του ΚΚΕ για οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και αντεπίθεση στα βάρβαρα μέτρα.
Εκτελώντας συμβόλαια, και αφού την περασμένη Παρασκευή ξεμπροστιάστηκε στην προσπάθειά του να διαστρεβλώσει το ΚΚΕ σε ό,τι αφορά στις θέσεις του για την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων που αντικειμενικά προκαλεί η κρίση, ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στο ΑΛΤΕΡ ότι το ΚΚΕ, σε συνεννόηση με τη ΝΔ, απέτρεψαν στη Βουλή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την εξαγορά της «Γερμανός» από την «Κοσμοτέ», σερβίροντας πάλι τη βρωμιά ότι το Κόμμα έχει οικονομικό συμφέρον από τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Την ίδια ψευτιά επανέλαβε ο Γ. Καρατζαφέρης και το Σάββατο, μιλώντας στην ΚΕ του κόμματός του. Είπε μεταξύ άλλων για την υπόθεση «Γερμανός»: «Και τώρα μιλάει το ΚΚΕ, που συμφώνησε με την ΝΔ, δεν ζήτησαν την Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή, για να βρούμε τα πραγματικά περιστατικά της μεγαλύτερης απάτης που έχει γίνει ποτέ στο χώρο της τηλεπικοινωνίας». Ο Καρατζαφέρης λέει εν γνώσει του ψέματα και εκτελεί αποστολή ενάντια στο ΚΚΕ. Αδιάψευστος μάρτυρας και της νέας προβοκάτσιας είναι οι συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια, όποτε επανερχόταν το θέμα της «Γερμανός» και της σύστασης εξεταστικής για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Χαστούκια στη συκοφαντία του ΛΑ.Ο.Σ.
Το πρωτοσέλιδο του "Ρ" στις 15/7/2010
με το δημοσίευμα της κατάθεσης
Βερελή στην εξεταστική της Βουλής

Τα ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» είναι κόλαφος για τις ψευτιές του ΛΑ.Ο.Σ. Εγραφε για παράδειγμα ο «Ρ» στις 23/12/2009 (σελ. 3), με τον τίτλο «Εξεταστική Επιτροπή και για τη "Γερμανός"»: «Νέα πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής - την 5η κατά σειρά - κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά για την εξαγορά της εταιρείας "Γερμανός" από την ΚΟΣΜΟΤΕ (...) Σχολιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, υπενθύμισε ότι "ως ΚΚΕ είχαμε ζητήσει επίσημα την προώθηση μιας τέτοιας διαδικασίας. Εχουμε επανειλημμένα ζητήσει να προχωρήσει η Εξεταστική Επιτροπή. Από την πλευρά μας, η συμμετοχή μας σε αυτές τις επιτροπές, γιατί είναι η πέμπτη που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ, θα αποσκοπεί στο να ριχτεί όσο γίνεται περισσότερο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές, και εκτός των άλλων για να κονιορτοποιηθούν οι συκοφαντίες και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΛΑ.Ο.Σ."».
Λίγες μέρες μετά, στις 22/1/2010, έγραφε ξανά ο «Ρ» (σελ. 13): «Την ερχόμενη βδομάδα θα αρχίσουν στη Βουλή οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των Εξεταστικών Επιτροπών που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση. Τη Δευτέρα θα γίνει συζήτηση και ψηφοφορία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και την Τρίτη για την υπόθεση "Ζήμενς". Η κυβέρνηση έχει προτείνει ακόμα τη συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών για τις υποθέσεις εξαγοράς της εταιρείας "Γερμανός" από την "Κοσμοτέ", των "δομημένων ομολόγων" των ασφαλιστικών ταμείων και του χρηματιστηρίου.
Το ΚΚΕ, σε κάθε ευκαιρία, έχει ξεκαθαρίσει ότι χωρίς να τρέφει αυταπάτες για την αιτία των σκανδάλων, τη διαπλοκή της οικονομικής και της πολιτικής εξουσίας, αλλά και τις δυνατότητες και τις πραγματικές στοχεύσεις των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής, τάσσεται υπέρ της διερεύνησης των παραπάνω υποθέσεων, για τις οποίες όμως έχουν παραγραφεί οι τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών».
Στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί και στις 6/5/2009 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής, στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τη «Ζήμενς». Εγραφε τότε ο «Ρ» (7/5/2009, σελ. 14): «Ο Α. Κανταρτζής τόνισε ότι ανεξάρτητα από το πώς ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο "Ζήμενς" η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί αφού υπάρχουν ομολογίες στελεχών της εταιρείας ότι έδωσαν μίζες για να αναλάβουν προμήθειες, ενώ υπάρχει και η γνωστή ομολογία Τσουκάτου. Υπενθύμισε ότι διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια η ΝΔ ξεπούλησαν τον ΟΤΕ και έτσι άνοιξε ο δρόμος να μπει ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στη μέγκενη των μεγάλων επιχειρήσεων και πρόσθεσε ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες είχαμε τη διαδικασία εξαγορών και συγχωνεύσεων, όπως έγινε με την εταιρεία "Γερμανός".
"Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε τη διερεύνηση και αυτών των υποθέσεων αφού καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται", είπε χαρακτηριστικά ο Α. Κανταρτζής τονίζοντας: "Ημασταν και είμαστε το μόνο κόμμα που αντιταχθήκαμε στο Μάαστριχτ, στην απελευθέρωση των αγορών και των τηλεπικοινωνιών, το μόνο κόμμα που λέμε ότι στις επιχειρήσεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και άλλους τομείς στρατηγικής σημασίας πρέπει να αφαιρεθεί η ιδιοκτησία τους από τους επιχειρηματίες και να γίνουν λαϊκή περιουσία. Δεν έχουμε λοιπόν τίποτα να φοβηθούμε. Εχουμε κάθε λόγο να ζητήσουμε τη διερεύνηση όλων αυτών των υποθέσεων"».
Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση που το ΚΚΕ να αρνήθηκε ή να εμπόδισε την οποιαδήποτε έρευνα της Βουλής γύρω από την υπόθεση εξαγοράς της «Γερμανός». Αντίθετα, την επιδίωξε και την ενθάρρυνε, κάνοντας σκόνη για μια ακόμη φορά τις ψευτιές του Καρατζαφέρη, ο οποίος ξέρει την αλήθεια, αλλά έχει αποστολή με συκοφαντίες να προβοκάρει το ΚΚΕ.
Τον διαψεύδουν οι συνέταιροί του στο ψέμα!
Το πόσο αδίστακτοι είναι στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν με άτιμα μέσα το ΚΚΕ φαίνεται και από το γεγονός ότι επιμένουν στην προβοκάτσια με τη «Γερμανός», ακόμα και μετά την ομολογία πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε σχέση του ΚΚΕ με τη συγκεκριμένη εταιρεία. 
Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Μεταφορών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελή, ο οποίος, καταθέτοντας στην εξεταστική για τη «Ζήμενς» στις 14/7/2010, είχε τον εξής διάλογο με τον βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη:
«-- Περιμένουμε τον Θ. Πάγκαλο ακόμα να μας βγάλει τη συμμετοχή του ΚΚΕ! Μέχρι τώρα έχει πει ότι συμμετέχουμε (σ.σ. στην εταιρεία) και αν αποδειχθεί ότι δεν συμμετέχουμε, θα παραιτηθεί από βουλευτής και δεν θα ξαναεμφανιστεί στην πολιτική ζωή, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι. Εμείς ζητήσαμε, ως Κόμμα, να ανοίξει το μετοχολόγιο και ό,τι βρεθεί να βγει στη δημοσιότητα (...) Εχετε κληθεί να καταθέσετε για την υπόθεση "Γερμανός";
Βερελής: Εχω κληθεί στο προανακριτικό στάδιο.
-- Από ποιον, αν επιτρέπεται;
Βερελής: Από τον ανακριτή που είχε τότε την υπόθεση, τον κύριο Ζαβιτσάνο.
-- Εχετε δώσει κατάθεση γι' αυτό;
Βερελής: Βεβαίως.
-- Σας έχει ρωτήσει τίποτα που να μας αφορά ιδιαίτερα και τι γνώμη έχετε;
Βερελής: Μετ' επιτάσεως.
-- Δηλαδή;
Βερελής: Με ρώτησε μετ' επιτάσεως εάν είχα διαπιστώσει συμμετοχή του ΚΚΕ στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας "Γερμανός" και η απάντησή μου ήταν "όχι".
-- Δεν υπάρχει δηλαδή καμία συμμετοχή.
Βερελής: Δεν έχω διαπιστώσει τίποτα τέτοιο».
Η ομολογία Βερελή έχει διπλή αξία αν σταθεί κανείς και στο γεγονός ότι ο ανακριτής «μετ' επιτάσεως» αναζητούσε να στοιχειοθετήσει σχέσεις ανάμεσα στο ΚΚΕ και στην εταιρεία, προκαλώντας ερωτήματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης σε μια τέτοια σοβαρή υπόθεση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Θ. Παφίλης είχε δηλώσει μετά την επίμαχη συνεδρίαση: «Η κατάθεση Βερελή για την υπόθεση, πάνω στην οποία ξετυλίχθηκε βρώμικη προπαγάνδα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., αποτελεί κόλαφο και εγείρει τεράστιο πολιτικό θέμα γι' αυτούς που χρησιμοποίησαν ψεύτικα στοιχεία κατά του ΚΚΕ».
Κάνει την πάπια
Κάνοντας την πάπια για τις συγκεκριμένες καταγγελίες του ΚΚΕ και επιχειρώντας με γελοιότητες και ασυναρτησίες να καλύψει το ψέμα, το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εξέδωσε την Κυριακή νέα ανακοίνωση, στην οποία λέει ότι «εμείς δεν ζητήσαμε να καούν οι φάκελοι της Ασφάλειας που περιείχαν ενδιαφέροντα στοιχεία της συνεργασίας συντρόφων του Μανιαδάκη, τον ρόλο του Πλουμπίδη και πολλά άλλα δυσάρεστα για τον Περισσό».
Παρά το γεγονός, εξάλλου, ότι ο Καρατζαφέρης πιάστηκε στα πράσα, επιμένει στη διαστρέβλωση του ΚΚΕ, με το γελοίο ισχυρισμό ότι «εμείς, επίσης, δεν ζητήσαμε απολύσεις από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν το 90% της εν γένει επιχειρηματικής δράσης της χώρας», κρύβοντας ότι το μνημόνιο που ψήφισε και η πολιτική που στηρίζει με όλα τα αστικά κόμματα, είναι που πετάνε κατά χιλιάδες τους εργαζόμενους εκτός παραγωγής και οδηγούν στη χρεοκοπία τα λαϊκά νοικοκυριά.

Σε σχόλιο που εξέδωσε το Σάββατο για το νέο ψέμα του Καρατζαφέρη ότι το ΚΚΕ αρνήθηκε εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση «Γερμανός», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σημειώνει: 
«Ο γνωστός ΛΑγΟΣ του ΠΑΣΟΚ, ιδεολογικός απόγονος του Μανιαδάκη και των Γκοτζαμάνηδων, αφού πιάστηκε στα πράσα για τα αισχρά του ψέματα, έγινε αισχρότερος. Ξεδιάντροπα υποστήριξε ότι το ΚΚΕ συμφώνησε με τη ΝΔ για να συγκαλυφθεί η υπόθεση, ενώ το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ του να γίνει εξεταστική επιτροπή. Αν είναι γομάρια αυτοί που εφαρμόζουν το μνημόνιο, τότε τι είναι αυτοί που το ψήφισαν, όπως ο Καρατζαφέρης, που θέλει μάλιστα και να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου