Σελίδες

16 Ιουλ 2011

Το ΠΑ"ΣΟ"Κ με ΠΕΡΊΣΣΙΟ θράσος ΖΗΤΑΕΙ πειθαρχία στη βαρβαρότητα...


Με εκκλήσεις για «ενότητα» και στρατιωτικά παραγγέλματα για «πειθαρχία» όλων των κομμάτων στη βαρβαρότητα που υπηρετεί, η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό και να αποσπάσει συναίνεση στα μέτρα πτώχευσης των λαϊκών στρωμάτων που προωθεί σε συνεργασία με την τρόικα.
Μιλώντας χτες στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «κατάσταση ασύμμετρων απειλών» και προσπάθησε να σύρει το λαό στο στρατόπεδο της πλουτοκρατίας, τραβώντας ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές. 

«Από τη μια μεριά έχουμε κάτι που το νόμισμα και η δημοσιονομική πολιτική είναι στοιχείο της κυριαρχίας τους, αλλά αυτό αμφισβητείται, όχι για την Ελλάδα που είναι σε πρόγραμμα υποστήριξης, αλλά για χώρες ακόμα και του μεγέθους των ΗΠΑ. Από την άλλη μεριά είναι οι μικρές ιδιωτικές οντότητες, οι οίκοι αξιολόγησης και οι εκτιμητικές εταιρείες, τα funds»,είπε χαρακτηριστικά.
Υποστήριξε ακόμα πως «το παιχνίδι με τις λέξεις τέτοιες στιγμές κρίσιμες πρέπει να σταματήσει», προσθέτοντας ότι «ο όρος "selective default" δεν πρέπει να μεταφράζεται στα ελληνικά κατά τρόπο ο οποίος είναι το λιγότερο δημαγωγικός και ανεύθυνος. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας, καμία απειλή χρεοκοπίας». Μάλιστα, αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα, δήλωσε με θράσος ότι «καλώ την αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία αυτά που λέμε, γιατί οι χειρισμοί πρέπει να είναι εθνικοί και αποτελεσματικοί».
Εντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΚΕ,
Σπύρου Χαλβατζή, ο οποίος τόνισε ότι «αυτή η παρέμβαση, η τόσο φορτισμένη, του κ. υπουργού δεν σκοπεύει παρά στην παραπέρα κατατρομοκράτηση των εργαζομένων. Εδώ και πολλούς μήνες, η κινδυνολογία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Και την κινδυνολογία την ακολουθεί σε κάθε περίπτωση μια σειρά μέτρων, τα οποία είναι αντεργατικά, αντιλαϊκά, αντικοινωνικά».
Συνέχισε, λέγοντας πως «η λεγόμενη επιλεκτική χρεοκοπία θα είναι υπεύθυνη έτσι κι αλλιώς για τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων σε βάρος της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, του λαού και της νεολαίας». Σχολιάζοντας τα περί «ενότητας» που ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναρωτήθηκε ρητορικά: «Εθνική ενότητα για ποιο σκοπό; Για τη σωτηρία των τραπεζιτών, των τραπεζών και για την παραπέρα αφαίμαξη σε ό,τι έχει απομείνει στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους; Εθνική ενότητα για τη σωτηρία του κεφαλαίου;».
Κατέληξε, τονίζοντας: «Απορρίπτουμε τις εκκλήσεις του κ. υπουργού. Για άλλη μια φορά καλούμε τους εργαζόμενους σε μάχη, σε δράση ενάντια σε όλες αυτές τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές». Τη διαμαρτυρία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και των υπόλοιπων κομμάτων προκάλεσε η αναφορά του υπουργού Οικονομικών περί «στρατιωτικής πειθαρχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου