Σελίδες

16 Ιουλ 2011

Για τους μεγαλοκαρχαρίες...



ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ που ο πρωθυπουργός έκανε διάγγελμα στους πολίτες από ένα νησί του Αιγαίου (το Καστελόριζο), 
αρχίσανε τα ...Μνημόνια! 
Τώρα έκανε διάγγελμα από την Κω...
Το τι είπε δεν έχει καμία απολύτως σημασία. 
Το τι θα επακολουθήσει έχει και, όπως καταλαβαίνετε, δε θα είναι καθόλου καλό.
Γιατί, όπου και να καταλήξουν όσοι συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, στη Ρώμη, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη ή όπου αλλού, ένα είναι βέβαιο: Οτι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα δεχθούν μιαν ακόμη επίθεση στα δικαιώματα και τα εισοδήματά τους.
Αλλωστε, ο πρωθυπουργός ήταν σαφέστατος: «Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για τη σωτηρία της χώρας»!

Φαίνεται ότι δε θεωρεί ότι έχουμε ...σωθεί αρκετά και θέλει να μας σώσει ακόμη περισσότερο, με τον τρόπο που ξέρει πολύ καλά και έχουμε και εμείς γνωρίσει ακόμη καλύτερα.
«ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ η πορεία των εξαγωγών της Ελλάδας, που αυξήθηκε - λέει - κατά 31%! 
Μια ακόμη ...επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.
Βέβαια, προσπερνούν το αντικειμενικό γεγονός ότι συνήθως οι εξαγωγείς σε αυτήν τη χώρα - όπως και σε κάθε χώρα - συνήθως δεν είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι. Είναι μεγάλες ανώνυμες εταιρείες, διαπλεκόμενες, μάλιστα, με πολυεθνικές του κλάδου τους.
Ε, με την πολιτική που ασκείται, λογικό είναι να ...κάνουν «πάρτι» και να συσσωρεύουν κέρδη που, φυσικά, δε θα φορολογηθούν ποτέ. 
Αυτό, δα, έλειπε, να επιβαρύνουμε την ανταγωνιστικότητά τους, τώρα που «παίρνουν τα πάνω τους».
Τώρα, το τι εργασιακές σχέσεις εφαρμόζουν αυτές οι εταιρείες, τι μισθούς δίνουν, τι ωράρια έχουν, πόσο κόσμο έχουν απολύσει, πότε πληρώνουν μισθούς και αν πληρώνουν, είναι ...μικρολεπτομέρειες, μπροστά στις θαυμάσιες επιδόσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου