Σελίδες

16 Ιουλ 2011

ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ...


Να διεκδικήσει «ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του χρέους τώρα» κάλεσε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, συνδράμοντας την στοχευμένη προπαγάνδα των αστικών επιτελείων, που παρουσιάζουν την καπιταλιστική κρίση σαν «κρίση χρέους» και την κυβέρνηση να πασχίζει να κινητοποιήσει την ΕΕ, προς όφελος δήθεν του λαού.
Από τη Ρώμη, όπου συμμετείχε στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε εκ νέου«επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, μεταφορά μεγάλου μέρους στην ΕΚΤ, διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του, αναδιανομή του πλούτου, και πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων ίσο με το 5% του ΑΕΠ χρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων με παράλληλη έκδοση ευρωομολόγων».

 Επί της ουσίας, κάλεσε το λαό να παίξει στο γήπεδο της ευρωενωσιακής πλουτοκρατίας, να ταυτιστεί με ένα κομμάτι της που διεκδικεί ό,τι και το ΚΕΑ και να φορτωθεί με νέες αυταπάτες ότι η διαχείριση της κρίσης και του χρέους από τις αστικές δυνάμεις μπορεί να δώσει διέξοδο στο λαό.
Τις ίδιες προτάσεις επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας και στην παρουσίαση της «εναλλακτικής αριστερής διεξόδου από την κρίση χρέους της ευρωζώνης», στο Τρέβι της Ιταλίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την αγωνία των ευρωοπορτουνιστών ότι «οι εφαρμοζόμενες πολιτικές είναι πιθανό να οδηγήσουν την Ευρώπη σε διάλυση», και υπερθεμάτισε της αυταπάτης για «μια Ευρώπη των κοινωνικών δικαιωμάτων», για την οποία, όπως είπε, αγωνίζονται«με τα συνδικάτα εργαζομένων», τις συμβιβασμένες δηλαδή συνδικαλιστικές ηγεσίες στην Ελλάδα και την ΕΕ.
Στο διά ταύτα, ο Αλ. Τσίπρας και το ΚΕΑ, κατέθεσαν την έγνοια τους για το γεγονός ότι «η Ευρώπη σήμερα διέρχεται τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της» και κάλεσαν το λαό σε κινητοποίηση για τη σωτηρία του ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος (!): «Πρέπει να αναπτύξουμε τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις που μπορούν να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους. Μόνο με τους λαούς στην πρώτη γραμμή μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την κρίση», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος, παραγράφοντας τις δεκάδες απεργιακές και άλλες εργατικές κινητοποιήσεις που έγιναν στην Ελλάδα, δεν παρέλειψε να μνημονεύσει «τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων στην Ισπανία και την Ελλάδα, οι οποίες ζητούν μια πραγματική δημοκρατία, και την κάλυψη των αναγκών του λαού». Διαβεβαίωσε το κεφάλαιο ότι «δεν είμαστε αντιευρωπαίοι», και διακήρυξε ότι το ΚΕΑ παλεύει «για μια νομισματική και δημοσιονομική πολιτική στην υπηρεσία των ανθρώπων, η οποία να ανταποκριθεί στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, αλλά και στην αποτροπή νέων κρίσεων».
Αθικτη η καπιταλιστική ιδιοκτησία
Από αυτή την «εναλλακτική» δήθεν πρόταση των οπορτουνιστών, απουσιάζει κάθε αναφορά στην εξουσία του κεφαλαίου την οποία θεωρούν απαραβίαστη και άρα η «νομισματική και δημοσιονομική πολιτική» που περιγράφει, αφορά στις αστικές κυβερνήσεις της ΕΕ και στις ιμπεριαλιστικές δομές της. Αυτό προδίδει άλλωστε και η αναφορά ότι «η ΕΚΤ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη νομισματική εξουσία της για τη χρηματοδότηση έργων με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας», σαν να πρόκειται αυτή η «ανάπτυξη» να είναι προς όφελος του λαού και όχι του κεφαλαίου, που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο από εργασιακά και άλλα δικαιώματα.
Στο ίδιο πνεύμα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΕΑ προσπαθούν να φέρουν τις ανάγκες των εργαζόμενων στα μέτρα των συμφερόντων του κεφαλαίου, καθώς όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, «απαιτούμε με τα συνδικάτα εργαζομένων (...) τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ελάχιστου μισθού» και «μια "ρήτρα του πλέον ευνοούμενου Ευρωπαίου", όπως οι φεμινίστριες υποστηρίζουν σε σχέση με τα δικαιώματα των γυναικών»! Ζήτησε ακόμα «δημοψηφίσματα», δίνοντας πάτημα στη σχετική προπαγάνδα με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει αντιδραστικές αλλαγές στο αστικό σύστημα.
Σήμερα, τέλος, και την Κυριακή θα γίνει η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από το φυλλορρόημα του σχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου