Σελίδες

7 Μαρ 2013

Μήπως ο Τσίπρας θέλει να ξεχάσουμε την Καραμανλική εποχή των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, των στρατοδικείων, των νόμων 375 και 509 ?

Διαπιστευτήρια στην αστική τάξη της χώρας μας και τους ξένους προστάτες της ήταν η ομιλία που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μουσικής κατά την εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Γ. Καραμανλή, για την επέτειο των 15 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.

Δεν έχει νόημα να κάνουμε κανέναν παραπάνω σχολιασμό παρά να αναφέρουμε την λαθροχειρία που έκανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα επικαλούμενος την πρόταση του Χ. Φλωράκη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως «έναν σημαντικό ηγέτη της τάξης του». Αυτός ο χαρακτηρισμός, του πρώην ηγέτη του ΚΚΕ, για τον Α. Τσίπρα ήταν έπαινος!!! 

Μιλάμε ότι ο άνθρωπος έχει τεράστια δυνατότητα πολιτικής-ταξικής ανάλυσης!!!

Όντως η ντόπια μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας και οι ξένοι κηδεμόνες της, γνωρίζοντας την ταξική νομιμοφροσύνη του Κ. Καραμανλή του ανέθεσε την διακυβέρνηση της χώρας σε κρίσιμες στιγμές για το πολιτικό σύστημα όχι μόνο το 1955, αλλά και το 1974.
Και πραγματικά για τα συμφέροντα της αστικής τάξης ο Κ. Καραμανλής ήταν ηγέτης. Από τότε που στις εκλογές του 1956 που ήταν αρχηγός της ΕΡΕ και με όργιο βίας και νοθείας κατόρθωσε το κόμμα του να σχηματίσει κυβέρνηση έχοντας πλειοψηφία κοινοβουλευτικών εδρών –παρά του ότι η ΕΡΕ βγήκε δεύτερο κόμμα- χάρη στο τερατώδικο εκλογικό σύστημα που είχε φτιάξει, μέχρι το 1974 που με το «Καραμανλής ή τανκς» -α ρε Μίκη …- εμπόδισε την ριζοσπαστικοποίηση του λαού μετά την κατάρρευση της χούντας. (Ενδιάμεσα μπορεί να αναφέρουμε τις εκλογές του 1961 τότε που "ψήφιζαν" και τα δέντρα, τον έξαλλο αντικομουνισμό των κυβερνήσεων του κ.α)

Μήπως δηλαδή ο Τσίπρας θέλει να ξεχάσουμε την Καραμανλική εποχή όπου βασίλευαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, τα στρατοδικεία, οι νόμοι 375 και 509;

Δεν θα ξαναγράψουμε την ιστορία Τσίπρα για τις δικές σου πολιτικές σκοπιμότητες.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/3/13, 8:08 μ.μ.

    Φαίνεται ότι ο κατήφορος του καιροσκοπισμού και των διαπιστευτηρίων στις αστικές δυνάμεις και τους ηγέτες τους, στο όνομα της «διείσδυσης» άλλοτε στις «δημοκρατικές δυνάμεις» και προσφάτως στον «μεσαίο χώρο» με στόχο την κυβερνητική εξουσία δεν έχει τέλος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
    A.K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ALEXIS διάβασε και αυτά :
    http://tasosnastos.blogspot.gr/2012/05/1974-2007.html
    http://tasosnastos.blogspot.gr/2012/04/21-1967.html
    http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/07/31.html
    http://tasosnastos.blogspot.gr/2010/07/blog-post_8951.html
    -..................
    Αυτούς ποιός τους δολοφόνησε ΤΣΙΡΑΚΙ της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑ?????
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ... ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ της αριστεράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/3/13, 9:54 μ.μ.

    Εχει απόλυτο δίκιο ο Σαμαράς που κατακεραύνωσε τις καιροσκοπικές «πειρατικές» απόπειρες του Αλέξη , του Ευάγγελου και του Φώτη να οικειοποιηθούν ό,τι βόλευε τον καθένα από την πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υπογραμμίζοντας ότι ο Καραμανλής υπήρξε ηγέτης της συντηρητικής παράταξης, της Δεξιάς και μόνο της Δεξιάς...
    Ο Καραμανλής και το δεξιό παρακράτος που δολοφόνησε τον βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, οι κομμουνιστές αποκαλούνταν «μιάσματα» και καταδιώκονταν ανηλεώς από την αστυνομία και όλον τον κρατικό μηχανισμό, ο Καραμαν αλής είχε τα στρατόπεδα όπου εξορίζονταν οι κομμουνιστές και άλλοι αριστεροί, αυτός την εκλογική νοθεία του 1961, σχεδόν σύσσωμη η ανώτατη ηγεσία του στρατεύματος με την εμπλοκή δεξιών πολιτικών ανδρών συνωμοτούσε κατά κόρον για την επιβολή δικτατορικού καθεστώτος κατά τη διάρκεια της πρώτης καραμανλικής οκταετίας...

    Από πού βγάζει το συμπέρασμα ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης της "Αριστερά"ς, ότι ο Κ. Καραμανλής «κατάφερε να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια που είχαν επιβάλει τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξή του ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες»; Το τέχνασμα του διαχωρισμού της πρώτης από τη δεύτερη καραμανλική περίοδο διακυβέρνησης με παντελή έλλειψη αναφοράς στα αποτρόπαια πεπραγμένα της πρώτης ώστε να «αγιοποιηθεί» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπηρετεί βεβαίως την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός αποσπώντας ίσως και κάποιες ψήφους της καραμανλικής Δεξιάς.
    Συνιστά όμως βαρύτατη προσβολή προς την Αριστερά και τα δεινά που υπέστησαν χιλιάδες και χιλιάδες αγωνιστές της κατά την πρώτη καραμανλική οκταετία, τις εξορίες, τα βασανιστήρια, τις διώξεις.
    Ο Alexis του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει καμιά ηθική αναστολή να τα διαγράψει όλα αυτά προκειμένου να καθίσει στον πρωθυπουργικό θώκο και να γευθεί τη νομή των καρπών της εξουσίας.
    Το λαικό κίνημα όμως έχει συλλογική μνήμη και δεν διαγράφει απολύτως τίποτα από όλα αυτά. Δεν ξεχνά επίσης ότι επί επτά ολόκληρα χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας ο Καραμανλής δεν κάλεσε ούτε μία φορά τον ελληνικό λαό να την ανατρέψει. Δεν έκανε ποτέ ούτε μία δήλωση συμπαράστασης προς τους εξεγερμένους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Ούτε καν μια υποκριτική δήλωση θλίψης για τους νεκρούς νέους της εξέγερσης, όσο διαρκούσε η εξουσία της χούντας…
    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ALEXIS...
    ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή