Σελίδες

7 Μαρ 2013

Ν. Σοφιανός στη ΝΕΤ: Εμείς δεν έχουμε να διδαχτούμε κάτι από τον Καραμανλισμό... (VIDEO)




«Εμείς δεν έχουμε να διδαχτούμε κάτι από τον Καραμανλισμό,ούτε της πρώτης ούτε της δεύτερης περιόδου, γιατί θεωρούμε ότι έναν αντίπαλο δεν τον κρίνεις “αλά καρτ”, τον κρίνεις ενιαία και θεωρούμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, εδραίωσε τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης της Ελλάδας σε διαφορετικές συνθήκες», τόνισε οΝίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ».
Σχετικά με την εκδήλωση του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής» για τα 15
χρόνια από το θάνατό του, επισήμανε ότι «έχει μία σημασία, το γεγονός ότι και τα κόμματα της συγκυβέρνησης και η αξιωματική αντιπολίτευση, στα βασικά ζητήματα της λεγόμενης Καραμανλικής πολιτικής, έδειξαν τη στήριξή τους» και πρόσθεσε πως «μην ξεχνάμε ότι η επιλογή η Ελλάδα στην ΕΕ, στην τότε ΕΟΚ, στη σημερινή ΕΕ, ΟΝΕ κλπ, ήταν από τις βασικές επιλογές που υλοποίησε ο Κ. Καραμανλής».
Ο Ν. Σοφιανός, σημείωσε ακόμα ότι «όταν φτάνεις στο σημείο να συγκρίνεις το ριζοσπαστισμό του κόμματός σου, σαν όνομα, με το ριζοσπαστισμό της ΕΡΕ -αναφέρομαι στη δήλωση του κ. Τσίπρα στο Κολούμπια- δείχνει νομίζω αυτό που λέμε, τη στροφή 180 μοιρών, για να γίνουμε κυβερνήσιμοι».
Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο δημόσιο, το στέλεχος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι ούτε ο σημερινός δημόσιος τομέας και πολύ περισσότερο ο ιδιωτικός, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που έχει σήμερα ο λαός και η χώρα και τόνισε πως «το κρίσιμο είναι ότι με βάση το μνημόνιο 3 που υπέγραψε η συγκυβέρνηση και το οποίο συζητιέται από τους συνομιλητές της τρόικας, είτε συζητούν στο εσωτερικό όπως η συγκυβέρνηση είτε συζητούν στο εξωτερικό, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, βάζει συγκεκριμένα σημεία και αυτά είναι ότι πρέπει να τελειώσουμε με τις Συλλογικές Συμβάσεις, με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και με την όποια σταθερότητα στις εργασιακές σχέσεις. Εδώ είναι το κρίσιμο θέμα με το δημόσιο, στο κέντρο βρίσκεται η μονιμότητα με την οποία πρέπει να τελειώσουν. Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο γενικεύονται και θα γενικευτούν τα επόμενα χρόνια αν δεν υπάρξει ένα φρένο, μία αναχαίτιση αυτής της πολιτικής».
Το θέμα δεν είναι οι επίορκοι, σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, υπογραμμίζοντας πως «τους επίορκους τους χρησιμοποίησε και τους διαμόρφωσε αυτό το κράτος, το οποίο συγκεκριμένοι το διαμόρφωσαν και έχουν ευθύνες. Κάποιοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο. Το θέμα είναι ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα που πρέπει πλέον να πληρώνονται με πολύ λιγότερα. Όταν 15 πολυεθνικές, οι οποίες μετράνε δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη και στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες και λένε ότι θέλουμε να δουλεύουν οι νέοι με 200-300 ευρώ, για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, δείχνει το πρόσωπο αυτής της οικονομίας».
Για το νέο βίντεο, με τις απειλές και τη ρατσιστική χολή της Χρυσής Αυγής, επισήμανε ότι «το νεοναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή, είναι κόμμα το οποίο το χρειάζεται το σύστημα και το θρέφει ποικιλοτρόπως, από κει και πέρα δείχνει και τη λεγόμενη "μαγκιά" της Χρυσής Αυγής, αυτές είναι οι θέσεις τους, αλλά κάνουνε και κωλοτούμπες, λέγοντας ότι ήταν ανέκδοτο αυτό και δεν τα θέλουμε και δεν τα λέμε».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου