Σελίδες

30 Αυγ 2012

Πλάτες στην πολιτική χρεοκοπίας του λαού


Κακόγουστη η παράσταση που δίνουν καθημερινά τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που ενώ έχουν συμφωνήσει με το εξοντωτικό για το λαό πακέτο μέτρων, την ίδια ώρα μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα παριστάνουν και τους ολίγον διαφωνούντες. 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Α. Παπαδόπουλος, μιλώντας χτες στο ρ/σ «ΦΛΑΣ», δε δίστασε να δηλώσει: «πολλά από αυτά που γράφονται είναι προφανές ότι θα έχουν την αντίδρασή μας (...) το βάρος μας θα πέσει τουλάχιστον να μην πειραχθούν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι».
Σε τίποτα βεβαίως δεν αντιδρά η ΔΗΜΑΡ που έχει ξεκαθαρίσει ότι γι' αυτήν, υπέρτατη αξία, πέρα και πάνω απ' την επιβίωση της φτωχολογιάς, είναι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ, άρα ο σφαγιασμός του λαού που εγγυάται η στρατηγική της. 
Σκόπιμα εξάλλου δεν διευκρινίζουν τι εννοούν όταν
μιλούν για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, εννοούν αυτούς που έχουν για μισθό ή σύνταξη ένα φιλοδώρημα, που κι αυτό ακόμα δεν πρόκειται να μείνει αλώβητο.
Το ομολόγησε εξάλλου ο Α. Παπαδόπουλος όταν έσπευσε να προσθέσει στα παραπάνω ότι χρειάζεται η προσαρμογή στις συνθήκες και πως «είμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα (...) πρέπει να κάνουμε το καθετί για να μείνουμε στο ευρώ».
Ας μην έχει αυταπάτες ο λαός για το ρόλο της «κυβερνώσας αριστεράς». 
Αυτή έχει προ πολλού χρεοκοπήσει και ο μόνος ρόλος της σήμερα είναι να βάζει πλάτες σε πολιτικές χρεοκοπίας του λαού προς όφελος του κεφαλαίου, δίνοντάς τους το απαραίτητο «αριστερό» άλλοθι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου