Σελίδες

30 Αυγ 2012

Ομόθυμα χιμάνε να συντρίψουν το λαό


  • Εκλεισε το πακέτο της βαρβαρότητας των 11,6 + 2 δισ. ευρώ
  • Με θεατρινισμούς των κυβερνητικών εταίρων κλιμακώνεται η προσπάθεια χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων.

  • Τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο δρόμο για να προχωρήσει η σφαγή του λαού και να εφαρμοστούν πλήρως τα προαποφασισμένα βάρβαρα μέτρα αναζητούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που συγκροτούν τη συγκυβέρνηση, ενώ με θεατρινισμούς κλιμακώνουν την επικοινωνιακή διαχείριση, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού.
    Στη χτεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Χ. Σταϊκούρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καταγράφηκε η μεταξύ τους συμφωνία για το σύνολο του αντιλαϊκού πακέτου των 11,6 δισ. ευρώ της περιόδου 2013 - 2014.

    Το αντιλαϊκό πακέτο δεν πήρε χτες και τυπικά την τελική του μορφή, καθώς θα υπάρξει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τις επόμενες μέρες. Στελέχη των τριών κομμάτων συνεδρίασαν χτες βράδυ υπό τον υπουργό Οικονομικών για να οριστικοποιήσουν το πακέτο. Σύμφωνα με διαρροές αργά το βράδυ, πρόθεσή τους είναι να καταργήσουν τα απομεινάρια από τη 13η και 14η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, αλλά και τα εποχικά επιδόματα του ΟΑΕΔ σε κατηγορίες ανέργων (επισιτισμός - τουρισμός, καθηγητές ιδιωτικής Παιδείας κ.ά.).
    Νωρίτερα το μεσημέρι, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι «το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί. Το πακέτο έχει κλείσει» και ότι απομένουν «ελάσσονα ζητήματα τεχνικής φύσεως» για να «κλειδώσουν» τα μέτρα.
    Από την πλευρά τους, οι Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης ισχυρίζονταν ο πρώτος ότι τα «μέτρα δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα» και ο δεύτερος ότι δεν θα «ματώσουν την ελληνική κοινωνία», όταν ετοιμάζονται δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και κοινωνικές παροχές. Μάλιστα, οι συνεργάτες των δυο προέδρων διέρρεαν ότι υπάρχουν «διαφορετικές απόψεις για τα ειδικά μισθολόγια, τις συντάξεις(μόνο για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ) και τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ».
    «Οταν έχεις να κόψεις 11,5 δισ., τότε κόβεις από παντού», δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ενώ ξεκαθάρισε ότι «υπήρξε πολιτική συμφωνία των αρχηγών για τα μέτρα». Ανέφερε επίσης ότι «τα ειδικά μισθολόγια τα συζητούν ακόμα».Πάντως, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι θα υπάρξουν «κλιμακωτές περικοπές» που θα φτάσουν μέχρι και 20% με αναδρομική ισχύ. Για τις συντάξεις του ΟΓΑ, ο Γ. Στουρνάρας αρκέστηκε να δηλώσει ότι «στο βασικό σενάριο δεν υπάρχει μείωση».
    Πολλά σενάρια, ίδιος ο εφιάλτης
    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς υπάρχει «συναίνεση» για την προώθηση των μέτρων που βασίζεται στην«πολιτική συμφωνία» τους για την «αναγκαιότητα» εφαρμογής των μέτρων, προκειμένου να «διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ». Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν αναζητούνται πλέον οι περικοπές για τα 11,6 δισ., αλλά τα πρόσθετα μέτρα των 2 δισ. για να καλυφθούν οι «δημοσιονομικές απώλειες» από την επιβολή του πακέτου της επόμενης διετίας, αλλά και «πιθανές νέες απαιτήσεις από την τρόικα»!
    Το σκηνικό που έστησαν για ακόμα μια φορά χτες μετά τη σύσκεψη οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αποτελεί τμήμα της συντονισμένης επιχείρησης των τριών κυβερνητικών εταίρων με στόχο την εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων για να περάσουν με όσο το δυνατόν μικρότερες αντιδράσεις τα νέα σκληρά μέτρα. Με δεδομένη τη βούληση για επιτάχυνση του σχεδίου εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας και σε βάρος του λαού, όλο το βάρος των εταίρων της συγκυβέρνησης, ρίχνεται στη χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων.
    Σ' αυτή την κατεύθυνση, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία καθυστέρηση στην εφαρμογή του πακέτου των νέων μέτρων, ενώ κυβερνητικές πηγές σημείωναν: «η λίστα των μέτρων» θα παρουσιαστεί «πλήρης» την επόμενη βδομάδα στην τρόικα.
    Τόσο ο Α. Σαμαράς όσο και οι Βενιζέλος - Κουβέλης εκτίμησαν στη χτεσινή τους συνάντηση ότι το πακέτο των μέτρων θα ψηφιστεί από τους βουλευτές των τριών κομμάτων στη Βουλή. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε προσωπικές στρατηγικές», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός και αναμένεται να επαναλάβει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Το ίδιο εξάλλου έπραξε προχτές ο Ε. Βενιζέλος απέναντι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Φ. Κουβέλης έχει θέσει το ψευτοδίλημμα της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.
    Κοροϊδία πρώτου μεγέθους
    «Υπάρχουν απαράβατα όρια, πρέπει τα μέτρα να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη, να μην έχουν οριζόντιο χαρακτήρα. Υπάρχει ένα όριο που αφορά τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά υπάρχει και το όριο της μεσαίας τάξης που δεν πρέπει να διαλυθεί, γιατί είναι ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας», ισχυρίστηκε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «γίνονται προσπάθειες για να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές». Την ίδια στιγμή όμως ξεκαθάρισε: «Πρέπει να λέμε την αλήθεια, θα απαιτηθούν σίγουρα πρόσθετες περικοπές και θυσίες»!
    Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν το γενικότερο σχέδιο εξόδου από την κρίση και ότι «δεν μπήκαν στις λεπτομέρειες των μέτρων» γιατί, όπως υποστήριξε, «έτσι αποκτούν νόημα τα μέτρα»! Το«ολοκληρωμένο σχέδιο» που λανσάρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι η προώθηση της φιλομονοπωλιακής ευρωενωσιακής στρατηγικής της κυβέρνησης που ισοπεδώνει μισθούς και δικαιώματα για να διασφαλίσει την κερδοφορία και την ανάκαμψη των μονοπωλίων.
    Στο ίδιο πνεύμα αποπροσανατολισμού του λαού κινήθηκε και ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι «γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές (...) Να προστατευτούν, για να μη ματώσουν κι άλλο, τα χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα».
    Σε μια προσπάθεια μάλιστα να εξαπατήσει το λαό για να γονατίσει στα νέα μέτρα, ισχυρίστηκε με θράσος: «Η εξεύρεση των ποσών για τη συμπλήρωση των 11,5 δισ. δεν μπορεί να αυτονομείται. Πρέπει να έχει σχέση με ένα ευρύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα που πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί. Και πάντα με τον αγώνα και την προσπάθεια η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και στο ευρώ».
    • Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 7 Σεπτέμβρη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Θα προηγηθούν συναντήσεις του Χ.Β. Ρομπάι στις 4 Σεπτέμβρη στο Βερολίνο με την Α. Μέρκελ και στις 5 του μήνα στο Παρίσι με τον Φ. Ολάντ. Χτες, ο Α. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
    Σωτηρία για το λαό δεν είναι η παραμονή στην ΕΕ
    Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση για τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης και τα νέα μέτρα:
    «Πρόκειται για τραγική φαρσοκωμωδία. Από τη στιγμή που και οι τρεις, και όχι μόνο αυτά τα κόμματα, υπόσχονται ότι δε θα βάλουν σε κίνδυνο τη στρατηγική παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, γιατί εκεί είναι η ουσία, τότε σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού. Απλώς φτιάχνουν ένα σκηνικό με κύριο στόχο την τρομοκράτηση της κοινής γνώμης λέγοντας το εξής: Εμείς προσπαθήσαμε να εξαιρέσουμε μέτρα, να πάρουμε τα δήθεν ισοδύναμα - τα οποία ισοδύναμα πάλι αντιλαϊκά θα είναι - και στο τέλος θα πουν στον ελληνικό λαό: Σώσαμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεμπλέξει από την αυταπάτη ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ είναι σωτηρία ή έστω και ένα σωσίβιο σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ούτε τέτοιο σωσίβιο είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου