Σελίδες

6 Ιουλ 2012

Θέσεις μάχης για φοροληστεία, Υγεία, χρέη


Η ΠΑΣΕΒΕ Καλεί σε συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 19 του Ιούλη και σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες
Φορολογία, Υγεία, υπερχρέωση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων, αυτοκινητιστών, είναι οι βασικοί άξονες δράσης που θέτει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ζητώντας από τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που συμμετέχουν σ' αυτή, όπως και από τις τοπικές και κλαδικές Γραμματείες της, να αναλάβουν σχετικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Ταυτόχρονα, προαναγγέλλει την πραγματοποίησησυγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, την Πέμπτη 19 του Ιούλη.
Η χτεσινή ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει:
«Εφτασε ένα μόνο 15ήμερο μετά τις εκλογές για να πέσουν οι μάσκες. Τα κόμματα της νέας συγκυβέρνησης άφησαν κατά μέρος τα "περί διαπραγμάτευσης" και έβαλαν πλώρη για την υλοποίηση των ευρωενωσιακών εντολών με "σοβαρότητα και υπευθυνότητα", όπως ομολογούν. Η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται "πυρετωδώς" για να αναλάβει το θεσμικό της ρόλο.
Την ίδια στιγμή οι αυτοαπασχολούμενοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, βουλιάζουν κάτω από την πίεση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και καθημερινά οξύνονται όλο και περισσότερο. Η επιλογή της 17ης Ιούνη, κυβέρνηση για να λύσει τα ζητήματα, αποδεικνύεται έξω από τις ανάγκες τους.
Η διέξοδος για τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους προϋποθέτει να σταθούν όρθιοι απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση. Να νικήσουν το φόβο και την απογοήτευση. Να σηκώσουν τη σημαία της πάλης για τις σύγχρονες και ρεαλιστικές ανάγκες τους. Εχουμε μπροστά μας πολλά μέτωπα και αποκτά πρωταρχική σημασία η πάλη για την προστασία της ζωής και της επιβίωσης μεγάλων τμημάτων εργαζομένων. Χωρίς να παραγνωρίζουμε κανένα από τα οξυμένα προβλήματα προκρίνουμε, για το επόμενο διάστημα, ορισμένα από τα πιο επείγοντα και επίκαιρα ενιαία κοινά προβλήματα.
  • Η οργανωμένη αντίσταση στα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα
  • Η δράση για τα προβλήματα της Υγείας και της περίθαλψης
  • Η τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων
1. Να ξεκινήσει άμεσα η δράση για το θέμα της φορολογίας. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθουν τα εκκαθαριστικά. Είναι σίγουρο ότι χιλιάδες συνάδελφοι δε θα μπορούν να πληρώσουν την υπέρογκη φορολογία. Πρέπει να οργανωθούν συσκέψεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις σε εφορίες. Διεκδικούμε να καταργηθούν τα βάρβαρα φορολογικά μέτρα και οργανώνουμε μέτωπο υπεράσπισης των συναδέλφων μας που χρωστάνε και απειλούνται με διώξεις.
Στην Αθήνα πρώτη απάντηση δίνουμε με συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 19 του Ιούλη.
2. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ σε κάθε κλάδο και περιοχή πρέπει να πρωτοστατήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα στην οργάνωση της πάλης για το οξυμένο πρόβλημα των συναδέλφων που είναι ανασφάλιστοι λόγω αδυναμίας πληρωμής των εισφορών.
Ολα τα σωματεία και οι επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ να ασχοληθούν με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να οργανώσουν κινητοποιήσεις, παραστάσεις στα γραφεία του ΟΑΕΕ, συγκεντρώσεις και διαβήματα στα υπουργεία κ.λπ.
Στόχος είναι κάθε σωματείο να γνωρίζει ποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει πρόβλημα και τα μέλη των σωματείων να ξέρουν ότι το σωματείο βρίσκεται δίπλα τους, παλεύει μαζί τους.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δωρεάν Υγεία και περίθαλψη πρέπει να γίνει καθημερινή υπόθεση συνδικαλιστών και σωματείων. Η απάνθρωπη στάση κυβέρνησης και διοίκησης ΟΑΕΕ, που αρνούνται την περίθαλψη ακόμα και σε συναδέλφους με βαρύτατα προβλήματα υγείας, πρέπει να μας κάνει πιο επίμονους και αποφασιστικούς.
Πρέπει να στηριχθούν από όλους οι πρωτοβουλίες του Συλλόγου των Αυτοαπασχολούμενων - Εμπόρων Δήμου Αθήνας και ανάλογα πρέπει να οργανωθεί η δράση και σε άλλες πόλεις, για να δυναμώνει η πίεση και να κινητοποιούμε όσο γίνεται περισσότερους συναδέλφους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου