Σελίδες

14 Ιουν 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ στάζει μέλι για τον αμερικανικό καπιταλισμό...


Την ικανότητά του να ενσωματώσει πιο αποτελεσματικά τη λαϊκή δυσαρέσκεια διαφημίζει ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη στους «Financial Τimes».
Δήλωση νομιμοφροσύνης στον ευρωενωσιακό και αμερικανικό καπιταλισμό έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας με άρθρο του στους «Financial Times», που αρχίζει με τη διαβεβαίωση ότι «προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, το κόμμα μου - ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ - είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης» και συνεχίζει: «Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είχε δίκιο όταν είπε την προηγούμενη Παρασκευή: Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναπτυχθούμε τώρα, ακόμη κι αν κλειδώσουμε σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο σταθεροποίησης του χρέους και των ελλειμμάτων μας, και ας αρχίσουμε να τα μειώνουμε με σταθερό, λογικό τρόπο».
Από μόνη της η υιοθέτηση στόχων και επιδιώξεων των μονοπωλίων, όπως είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη ή η εφαρμογή μιας πολιτικής σαν αυτή που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ για το ξελάσπωμά τους απ' την κρίση, με το λαό βουτηγμένο στην εξαθλίωση, αποκαλύπτει τους ανομολόγητους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ. Στο άρθρο του, άλλωστε, ο Αλ. Τσίπρας εκλιπαρεί να δοθεί στην Ελλάδα «μια ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη», ταυτίζοντας σκοπίμως τα διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα του λαού με αυτά της πλουτοκρατίας και αποκρύπτοντας ότι απ' την ανάπτυξη όχι μόνο δεν πρόκειται να ωφεληθεί ο λαός, απεναντίας προϋπόθεση για την επίτευξή της είναι το συντριπτικό του τσάκισμα.
Επιπρόσθετα, μέσω της ίδιας εφημερίδας, ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι το
κόμμα του είναι το μόνο που μπορεί «παράσχει οικονομική, κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας». Διαμήνυσε δηλαδή σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι θα φροντίσουν να αμβλύνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή και να βάλουν το εργατικό λαϊκό κίνημα στον πάγο. Πρόκειται για στόχους των αστών για την επίτευξη των οποίων «ποντάρουν» στον ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστώντας η δήθεν «αριστερή κυβέρνηση» να καταφέρει ό,τι δεν κατάφεραν τα καθαρόαιμα κόμματά τους, να κερδίσει για λογαριασμό τους τον απαραίτητο χρόνο ώστε να εφαρμοστεί πλήρως η αντιλαϊκή πολιτική που έχουν ανάγκη.
Ηταν προς τούτο αποκαλυπτικός ο Αλ. Τσίπρας, όταν στη συνέχεια γράφει: «Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει εγγυητής της σταθερότητας στην Ελλάδα επειδή δεν κουβαλά τις πολιτικές αποσκευές των κομμάτων του κατεστημένου που έχουν φέρει την Ελλάδα στα πρόθυρα της καταστροφής (....) Θα βάλουμε την Ελλάδα σε ένα νέο μονοπάτι ανάπτυξης μέσω της κυβέρνησης με διαφάνεια. Μια ανανεωμένη Ελλάδα θα συμβάλει στα νέα θεμέλια μιας εγγύτερης, πιο ενοποιημένης Ευρώπης».
Αποκαλυπτικός όμως ήταν και σε ό,τι αφορά στο μνημόνιο, όπου κάνοντας γαργάρα τους λεονταρισμούς, ανέφερε: «Οι Ελληνες θέλουν να αντικαταστήσουν το αποτυχημένο παλιό μνημόνιο (όπως υπεγράφη τον Μάρτιο με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) με ένα εθνικό σχέδιο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης. Αυτό είναι αναγκαίο τόσο για να αποσοβηθεί η ανθρωπιστική κρίση της Ελλάδας όσο και για να διασωθεί το ενιαίο νόμισμα». Δηλαδή νέο μνημόνιο προς όφελος πάντα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, άρα αντικειμενικά εναντίον των λαϊκών συμφερόντων.
Αλλωστε, όπως εξήγησε, στόχος του νέου μνημονίου θα παραμείνει η δημοσιονομική σταθεροποίηση, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με στόχο «το οικονομικό σύστημα θα επανέλθει σε πλήρη σταθερότητα στο σύνολό του». Να ξανασταθεί δηλαδή στα πόδια του ο καπιταλισμός με όλες τις προϋποθέσεις διαμορφωμένες για κυνήγι ακόμα περισσότερων κερδών, στόχο τον οποίο με θράσος προβάλλουν σαν συμφέρον για το λαό ο οποίος με μαθηματική ακρίβεια στη φάση της αναιμικής ανάπτυξης θα βρίσκεται σε ακόμα πιο δεινή θέση απ' ό,τι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου