Σελίδες

24 Απρ 2012

Ψηφοθηρούν ξεδιάντροπα...


ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναλώνονται τις τελευταίες μέρες σε παροχολογία, προσπαθώντας να ψαρέψουν ψήφους σε θολά νερά. Στην πραγματικότητα, απευθύνονται στο λαό που τον έχουν ρημάξει και με θράσος του λένε ότι αν εκλεγούν στην κυβέρνηση θα κάνουν μια σειρά από παροχές για να απαλύνουν τον πόνο του. Είναι αισχροί και αδίστακτοι. Τι λέει, για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ; Από τη μια διαβεβαιώνει ότι θα πάρει όλα τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα, αλλά θα διεκδικήσει αυτά να απλωθούν σε διάστημα τριών ετών. Δηλαδή, οι παραπέρα ανατροπές σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό, κοινωνικές παροχές είναι δεδομένες, αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν εκλεγεί, θα φροντίσει να τα ισοπεδώσει στην τριετία και όχι στη διετία! Πρόκειται για κοροϊδία και πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί από το λαό.
Τι προτείνει ακόμα το ΠΑΣΟΚ; «Δίχτυ προστασίας» για τους πιο αδύναμους, με προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» ή η παροχή υπηρεσιών Υγείας για τους πλέον αδύναμους. Το κόστος από τα ψίχουλα, που πετάει σ' αυτούς που τσακίζει περισσότερο με την πολιτική του, το φορτώνονται ξανά τα Ταμεία, δηλαδή οι εργαζόμενοι και ο λαός. Με δεδομένο μάλιστα ότι τα οικονομικά τους βουλιάζουν, είναι σίγουρο ότι το επόμενο βήμα θα είναι νέες περικοπές σε συντάξεις και παροχές και συνολική αναμόρφωση προς το χειρότερο του Ασφαλιστικού. 
Το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει πώς εννοεί την αλληλεγγύη για τους πλέον χτυπημένους από την κρίση και το σύστημα που υπερασπίζεται. Θέσπισε το λεγόμενο «φόρο αλληλεγγύης» τάχα για τους ανέργους και την ίδια ώρα μείωσε το πενιχρό επίδομα ανεργίας, ενώ ετοιμάζεται να βάλει και εισοδηματικά κριτήρια για να μειώσει και άλλο τους δικαιούχους.
Στον ίδιο ντορό και η ΝΔ. Λέει πως δε θα κάνει άλλες οριζόντιες «περικοπές» σε μισθούς και συντάξεις, υπόσχεται μείωση της φορολογίας για το κεφάλαιο και αλλαγές στο συντελεστή του ΦΠΑ, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Στην πραγματικότητα, για να καλύψει τη χασούρα στα οικονομικά του αστικού κράτους από τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, θα μεγαλώσει την αφαίμαξη του λαού, όπως, για παράδειγμα, με τις ιδιωτικοποιήσεις, που θα οδηγήσουν σε παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και ακριβότερες υπηρεσίες για το λαό. Η ανάπτυξη που υπόσχεται ότι θα επανεκκινήσει, με τα μέτρα που παρουσίασε την Κυριακή, έχει για καύσιμο τους μισθούς πείνας που έχει επιβάλει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τους οποίους έχει δεσμευτεί ότι θα μειώσει περαιτέρω, χάριν της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν για πρόγραμμά τους το πρόγραμμα του κεφαλαίου για έξοδο από την κρίση προς όφελός του. Τα ψίχουλα, με τα οποία προσπαθούν να ψηφοθηρήσουν προεκλογικά, δείχνουν ταυτόχρονα ότι το καπιταλιστικό σύστημα έχασε και τις τελευταίες δυνατότητες να ελιχθεί με ψευτοπαροχές απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια για να την ενσωματώσει και να την εκτονώσει ανώδυνα. Να μην τους πιστέψει ο λαός, να τους τιμωρήσει και για το λόγο ότι τον κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα. Με την ψήφο του να τους χαντακώσει εκλογικά και πολιτικά για να μην έχουν τη δύναμη να τον χαντακώσουν. Να προσπεράσει τα αναχώματα και απ' την κάλπη να βγάλει πανίσχυρο το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου