Σελίδες

24 Απρ 2012

Η «κόκκινη» τιμωρία που τους αξίζει

Από τα μεγαλύτερα προεκλογικά ψέματα του προέδρου της ΝΔ είναι αναμφίβολα ότι «δεν υπάρχει θέμα καθόλου και δεν πρόκειται να μειωθεί καθόλου ο 13ος και 14ος μισθός». 
Χρειάζεται περίσσιο θράσος και απύθμενη υποκρισία για να ισχυριστεί κάτι τέτοιο ο Α. Σαμαράς, όταν με τη δική του ψήφο πέρασε ο εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου που μειώνει, από τις 14 Φλεβάρη, το κατώτατο μισθό κατά 22%. 
Μόνο από αυτό το αντεργατικό μέτρο οι εργαζόμενοι χάνουν τρεις μισθούς το χρόνο! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το νέο μνημόνιο που προσυπόγραψε και έχει δεσμευτεί να το εφαρμόσει απαρέγκλιτα αναφέρει ρητά ότι πρέπει να μειωθεί το λεγόμενο «εργατικό κόστος» κατά 15% την επόμενη διετία. 

Ομως νέα μείωση 15% σημαίνει ακριβώς δύο μισθούς λιγότερους. Αρα, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που δεν καταργηθούν τυπικά ο 13ος και 14ος μισθός, οι εργαζόμενοι θα έχουν χάσει πέντε και έξι μισθούς στην καλύτερη περίπτωση, δίχως να λογαριάζει κανείς τη σφαγή που θα γίνει με τις ατομικές συμβάσεις με γνώμονα τον κοινό στρατηγικό στόχο εγχώριας πλουτοκρατίας και τρόικας για μισθούς «ανταγωνιστικούς» με τις γειτονικές χώρες. 
Αυτό ακριβώς το στρατηγικό στόχο υπηρετεί με συνέπεια το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία (Ζάππειο 3) που παρουσίασε προχθές ο πρόεδρος της ΝΔ και άρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρει όλα τα μέτρα που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 
Οι εργαζόμενοι πρέπει να τιμωρήσουν σκληρά τα κόμματα της πλουτοκρατίας που με θρασύτατο και ξεδιάντροπο τρόπο επιχειρούν προεκλογικά να υφαρπάξουν την ψήφο τους, παίζοντας στην κυριολεξία με το ψωμί και τη ζωή τους και προσβάλλοντας σκαιότατα τη νοημοσύνη τους. Και ο καλύτερος τρόπος αναμφίβολα είναι η μαζική υπερψήφιση και η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου