Σελίδες

18 Σεπ 2011

ΛΑ.Ο.Σ = ΝΑΖΙ = ΦΥΡΕΡ



Με απύθμενο κυνισμό, ο Καρατζαφύρερ περιέγραψε - απ' τη Θεσσαλονίκη όπου περιόδευσε την περασμένη βδομάδα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ - το όραμά του για μια Ελλάδα σκλαβοπάζαρο για τους εργαζόμενους και διώκτη για τους μετανάστες.
Ταυτόχρονα, απηχώντας τις προσδοκίες και τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης, έθεσε πολλές φορές την ανάγκη σύμπραξης όλων των πολιτικών εκπροσώπων της, ώστε να προωθηθεί με πυγμή η βάρβαρη για το λαό πολιτική που ανταποκρίνεται στα συμφέροντά της. Ωστόσο, διακήρυξε ότι εφόσον αυτό δε συμβαίνει, όταν ο ίδιος «καταλάβει (!;) την πρωθυπουργία» θα στείλει τους δημόσιους υπαλλήλους στους ελαιώνες να μαζεύουν τις ελιές, θα εξαπολύσει πογκρόμ και θα διώξει αλύπητα τους«μετανάστες», θα «αποκομμουνιστικοποιήσει τη χώρα».

Κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στο κεφάλαιο, διακηρύσσοντας ότι θα θεσπίσει μέτρα που καθυστερούν διαχρονικά να εφαρμόσουν ολοκληρωτικά οι άλλες αστικές κυβερνήσεις, όπως τζάμπα εργάτες, κατάργηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση του «πόθεν έσχες» κ.λπ. Είπε χαρακτηριστικά: «Μήνυμα προς τον Ελληνα επιχειρηματία. 100% αφορολόγητα όσα κέρδη και αν έχει (...) Τα ένσημα (...) ελάφρυνση του κομματιού που αφορά στον εργοστασιάρχη, τον επιχειρηματία, τον εργοδότη και θα αντικατασταθεί με ένα ειδικό τέλος υγείας (...) Θα καταργήσουμε το πόθεν έσχες (...) δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολύ καλοί managers στο χώρο της υγείας».
Και, φυσικά, υπέβαλε τα σέβη του στο «ράσο» και τη «στολή», αναφωνώντας έμπλεος υπερηφάνειας «τιμή και δόξα στο ράσο (...) Ποιος είπε ότι δεν έχει λόγο στα εθνικά μας θέματα η στολή; Εμείς τιμάμε τη στολή».
Ξεπερνώντας τα όρια του μισανθρωπισμού, ο Γ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε συλλήβδην τους μετανάστες σαν εγκληματίες και φορείς ασθενειών, ενώ τους ενοχοποίησε και για την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό κατήγγειλε ότι «χθες ανοίξαμε τα σύνορα, χθες φέραμε τους λαθρομετανάστες, σήμερα τους κάνουμε τζαμιά, αύριο παίρνουν εκλογικά βιβλιάρια, μεθαύριο θα κυβερνάνε την Ελλάδα» και «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν λαθρομετανάστη να ασελγεί εις βάρος της Ελλάδας (...) Θα τους διώξω, αυτό θα κάνω (...) η Ελλάδα ανήκει στους καθαρούς Ελληνες, η Ελλάδα είναι άτρωτη και το λένε οι Παιάνες. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Κάποια στιγμή στο βάθος του χρόνου πρέπει κάποιοι από μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, να ολοκληρώσουν τον όρκο της Φιλικής Εταιρείας».
Είναι φανερή η προσπάθεια του ρατσιστικού ΛΑ.Ο.Σ. να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος των μεταναστών, να χρεώσει σε αυτούς την κρίση και όχι στο σύστημα που και το κόμμα του υπηρετεί, να διασπάσει Ελληνες και μετανάστες εργάτες, όταν οι ανάγκες των καιρών επιβάλλουν όσο ποτέ την πάλη σε κοινό μέτωπο. Προσπαθεί ταυτόχρονα να κρύψει ότι ο ιμπεριαλισμός γεννά τη μετανάστευση και ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει ευλογήσει κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση τα τελευταία χρόνια.
Επίθεση στο ΚΚΕ
Πιστός στην αντικομμουνιστική του αποστολή, ο Γ. Καρατζαφέρης επιχείρησε μια καραμπινάτη λαθροχειρία, ταυτίζοντας το Δημόσιο και το αστικό κράτος με τον κομμουνισμό (!), λέγοντας: «Για να μείνει όρθια η Ελλάδα πρέπει να γίνει αποκομμουνιστικοποίηση της χώρας (...) η νοοτροπία και η πρακτική η κομμουνιστική η οποία συντροφεύει την Ελλάδα με όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν αριστερά ή δεξιά. Το κράτος είχε σχεδόν τα πάντα, δεν διηύθυνε όμως το κράτος, διηύθυναν οι συντεχνίες μέσα στους οργανισμούς. Αυτή η κομμουνιστική νοοτροπία οδήγησε τη χώρα εδώ, γιατί η Δεξιά δεν ήθελε να μετρηθεί, το Κέντρο πίστευε ότι θα αρμέγει από την αγελάδα της Αριστεράς και έτσι τους δώσαμε το δικαίωμα να κυβερνούν τη χώρα».
Το κράτος το οποίο επικαλείται ο Καρατζαφέρης, είναι όλο δικό τους, καθ' εικόνα και ομοίωση της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων. Καμία σχέση δεν έχει με το κράτος των εργατών στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, όπου τα μέσα παραγωγής βρίσκονταν υπό κοινωνικό - εργατικό έλεγχο.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Εδώ και τώρα αποκομμουνιστικοποίηση της Ελλάδος. Σήμερα δίνεται το σύνθημα. Τους ανεχθήκαμε να κάνουν κουμάντο (...) Νικήσαμε και αυτοί βγήκαν κερδισμένοι κι αυτή ήταν μια μεγάλη ήττα της παράταξής μας, η οποία δεν μπόρεσε να ορθώσει το ανάστημα του φρονήματος και της ιδεολογίας απέναντι σε αυτό που ισοπεδώθηκε σε όλο τον κόσμο. Κι επειδή η εφημερίδα τους, ο "Ριζοσπάστης" μας εγκαλεί (...) λέμε στον "Ριζοσπάστη" ότι θα τον νικήσουμε με ριζοσπαστικές προτάσεις (...) θα τρίβει τα μάτια του ο "Ριζοσπάστης"».
Η λογική Καρατζαφέρη καθόλου δεν απέχει από τις κατάπτυστες δηλώσεις που έκανε ο Λοβέρδος πρόσφατα, ότι όποιος δεν ήταν «αριστερός» στη Μεταπολίτευση, ακόμα και η ζωή του δεν είχε καμιά αξία. Πρόκειται για επικίνδυνες δηλώσεις, που στόχο έχουν το κίνημα και τα όσα κέρδισε με το σπαθί του τις τελευταίες δεκαετίες. Συκοφαντούν το ΚΚΕ και την πρωτοπόρα δράση του, γιατί αυτό φοβούνται και τη στρατηγική του που τους πολεμά, κερδίζοντας συνειδήσεις. Εχουν ταξικό μίσος για το λαό, γι' αυτό επιτίθενται με χυδαία ιδεολογήματα στο ΚΚΕ.
Εξίσου μεγάλος είναι ο φόβος τους και για την απήχηση που έχουν στο λαό τα συνθήματα του ΚΚΕ για οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή. Κάτω από την πίεση των εξελίξεων και της λαϊκής αγανάκτησης, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανακοίνωσε τις προάλλες ότι θα βάλει εμπόδια στην είσπραξη του χαρατσιού για τα ακίνητα, γεγονός που σχολιάστηκε ως εξής από τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.: «Δεν είναι δυνατόν νόμους της χώρας, κακούς ή καλούς νόμους, να έρχεται ο αρχισυνδικαλιστής της ΔΕΗ και να λέει ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος. Ποιοι κυβερνάνε επιτέλους αυτόν τον τόπο; Ο λαός με τους εκπροσώπους του ή οι συντεχνίες της κομμουνιστικής νοοτροπίας και πρακτικής;».
Μια χώρα στρατόπεδο συγκέντρωσης
Από την ίδια συνέντευξη, ο Γ. Καρατζαφέρης διαμήνυσε σε εργαζόμενους και ανέργους: «Να ξέρουν, η απάντησή μας είναι "πειθαρχία και δουλειά"». Πιο συγκεκριμένα: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι να γίνουν κρατικοί υπάλληλοι και το κράτος θα τους χρησιμοποιεί όπου έχει ανάγκη. Αυτό να το καταλάβουν (...) να πηγαίνουν σε εργοστάσια (...) σε οποιονδήποτε επενδύει και θέλει χίλια - δυο χιλιάδες άτομα, θα τα δίνει το κράτος (...) Ποιος σας είπε ότι τον καρπό της γης μας θα τον μαζεύουν και θα τον εκμεταλλεύονται οι λαθρομετανάστες; Θα μπορούν να πηγαίνουν δημόσιοι υπάλληλοι».
Παρακάτω: «Ενιαίο μισθολόγιο το οποίο θα εξαρτάται, ενιαίο μισθολόγιο γιατί θα κάνω όλους τους Ελληνες μετόχους της Ελλάδος. Ο ενιαίος αυτός μισθός θα ποικίλλει χρόνο με το χρόνο, αναλόγως του ΑΕΠ. Εάν δουλεύετε και αυξάνουμε το ΑΕΠ, περισσότερα λεφτά, εάν δεν δουλεύουμε και πέφτει το ΑΕΠ, λιγότερα λεφτά σε όλους». Και ακόμα: «Οποιος Ελληνας είναι άνεργος με μια αίτηση στην περιφέρεια εντός 24 ωρών αναλαμβάνει 5ετή θητεία, ένστολος για πέντε χρόνια και θα μοιράσω έτσι τις υπηρεσίες της ΜΟΜΑ σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, ιδιαίτερα στις ακριτικές για να δημιουργήσω νέες μονάδες παραγωγής».
Με κυνικό τρόπο, ο Γ. Καρατζαφέρης ομολογεί ότι για το κόμμα του, κάθε εργαζόμενος και άνεργος δεν είναι παρά μέλος ενός εφεδρικού στρατού φτηνής ή τζάμπα εργατικής δύναμης στο κεφάλαιο, όπου μάλιστα θα κατευθύνεται με μέριμνα του κράτους. Στο φιλομονοπωλιακό του παραλήρημα, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ο μισθός θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, άμεσα συνδεδεμένος με την παραγωγικότητα, σε όφελος των καπιταλιστών και του κράτους τους.
Πίσω από το φαιδρό του παραλήρημα, ελλοχεύει ένας τεράστιος κίνδυνος για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ο λόγος του ΛΑ.Ο.Σ. κατρακυλά ολοένα και πιο βαθιά στη μαύρη αντίδραση. Χαϊδεύει τα ένστικτα των πιο ανώριμων πολιτικά συνειδήσεων, εκμεταλλεύεται την αγανάκτηση του κόσμου και προσπαθεί να τη στρέψει σε δήθεν «εχθρούς», ώστε να μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος του λαού και ο υπαίτιος για τη βαρβαρότητα που βιώνει.
Η άρχουσα τάξη, η πλουτοκρατία, τα μονοπώλια, ντόπια και ξένα, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., το μόρφωμα της Μπακογιάννη είναι αυτοί προς τους οποίους πρέπει να στρέψει ο λαός τα πυρά της οργανωμένης, αποφασισμένης πάλης του. Δεν είναι οι μετανάστες για τους Ελληνες, δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους ανέργους. Ολους αυτούς, μαζί, τους τσακίζει η πολιτική που ο ΛΑ.Ο.Σ. στηρίζει, για να πατήσει πάνω τους το κεφάλαιο και να ξεφύγει απ' την κρίση του ταχύτερα, με λιγότερο κόστος και απαλλαγμένο από τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες.
Τα μισαλλόδοξα κηρύγματα του ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει να απομονωθούν απ' τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Να βγάλει συμπεράσματα απ' τις συμφορές που υπέστησαν λαοί που άφησαν αναπάντητες ιδέες σαν αυτές που διακινεί το μόρφωμα του Καρατζαφέρη. Να το στείλει μαζί με τους άλλους που του κάθονται στο σβέρκο και απομυζούν τον ιδρώτα του στα αζήτητα της ιστορίας και να ξεκολλήσει τον τροχό της απ' τα λασπόνερα του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου