Σελίδες

2 Ιουλ 2011

Είχε ξεμπροστιάσει τον Σουκαρά από το Φλεβάρη...

ΣΟΥΚΑΡΑΣ ΧΑΦΙΕΣ...


Σε ανακοίνωση της παράταξης «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΑΣΑ» που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον προβοκατόρικο ρόλο του συγκεκριμένου συνδικαλιστή.

Οπως αποκαλύφθηκε την επομένη της 48ωρης απεργίας στις 28 και 29 Ιούνη, ένας από τους κουκουλοφόρους που περιέθαλψαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του κατασταλτικού μακελειού στη Βουλή, ήταν ο Απόστολος Σουκαράς, εργαζόμενος και συνδικαλιστής στην ΕΘΕΛ, γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του και τη δραστηριοποίησή του στο συγκεκριμένο χώρο. 
Την επικίνδυνη αυτή δράση, είχε αποκαλύψει και είχε καταγγείλει έγκαιρα η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΑΣΑ», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Φλεβάρη του 2011 για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, κάνοντας ονομαστική αναφορά στο ρόλο του συγκεκριμένου συνδικαλιστή.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ έγραφε συγκεκριμένα: «Επικίνδυνη και εχθρική προς τους εργαζόμενους είναι η δημαγωγική τακτική του συνδικαλιστή Σουκαρά και όσων δραστηριοποιούνται από κοινού με ψευτοπατριωτική επιχειρηματολογία και ρατσιστική φρασεολογία. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους για τα προβλήματα. Κρύβουν συνειδητά τις ευθύνες της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Κρύβουν τις ευθύνες πολιτικών δυνάμεων, όπως του ΛΑ.Ο.Σ. που στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Δίνουν συγχωροχάρτι στις πολιτικές δυνάμεις της αστικής τάξης με το ψεύτικο σύνθημα "όλοι ίδιοι είναι" και με τον αντικομμουνισμό που προωθούν. Προσπαθούν να προβοκάρουν τον αγώνα των εργαζομένων με τακτικές να επικεντρωθεί η αντιπαράθεση απέναντι σε πρόσωπα πολιτικών εκπροσώπων με βρίσιμο και χυδαίες εκφράσεις. Από αυτήν την τακτική και πρακτική, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι γίνονται ευάλωτοι για να αξιοποιηθούν ώστε να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα. Γι' αυτούς τους λόγους είναι επικίνδυνοι για τον αγώνα των εργαζομένων και πρέπει να απομονωθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου