Σελίδες

30 Μαρ 2011

Ανυπακοή, ρήξη, στον ΓΑΠ...

«Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί επιτέλους να σχηματίσει μια ολιγομελή, αποφασισμένη κυβέρνηση που θα δουλέψει για τον ίδιο στόχο (εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων), χωρίς μαχαιρώματα και λαϊκισμούς. 
Αν βλέπει ότι το φορτίο που έρχεται δεν αντέχεται από το κόμμα του και τον ίδιο, η έντιμη λύση είναι είτε ο σχηματισμός μιας ευρύτερης κυβέρνησης με τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών, που μπορούν να χειρισθούν τα δύσκολα που έρχονται, είτε οι εκλογές». Αυτό το σχόλιο της «Κυριακάτικης Καθημερινής» απηχεί την απαίτηση των αστών
(και άλλα συγκροτήματα του Τύπου γράφουν ανάλογα) για τη γοργή και ανεμπόδιστη επιβολή των ολοένα και πιο άγριων αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, όσων έχουν ήδη νομοθετηθεί και όσων έρχονται με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το «Σύμφωνο για το Ευρώ», που στοχεύουν στο συνεχές τσάκισμα όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, προκειμένου να γίνεται πιο φτηνή η εργατική δύναμη, άρα και μεγαλύτερη η εκμετάλλευση, ως ένα από τα θεμελιακά μέσα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου.
Κυβέρνηση υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά φοβούνται οι αστοί τη μετατροπή της ολοένα διογκούμενης λαϊκής οργής σε ένα μαζικό ρωμαλέο οργανωμένο κίνημα της συμμαχίας εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, που θα αμφισβητεί το αστικό πολιτικό σύστημα και θα αγωνίζεται, βάζοντας εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ανατροπή της αστικής εξουσίας. 
Θέλουν κοινή κυβέρνηση όλων των αστικών δυνάμεων ως μέσο αποτροπής ενός τέτοιου ενδεχόμενου, έχοντας δυσκολίες χειραγώγησης του λαού και στήριξής του στα αστικά κόμματα. 
Ο λαός να κλείσει τ' αυτιά του σε τέτοιες λύσεις που θα συνεχίζουν τη βαρβαρότητα. 
Οργάνωση και αγώνας με όρους ανυπακοής και ρήξης, συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου