Σελίδες

30 Μαρ 2011

Πόλεμος στον πόλεμο της πλουτοκρατίας...

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κοινωνικός πόλεμος», αποφάνθηκε με πάσα σοβαρότητα ο Γ. Παπακωνσταντίνου και για ακόμα μια φορά ψεύδεται συνειδητά και παρουσιάζει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω. 
«Δεν φοβάμαι για κοινωνική έκρηξη. Θα υπάρχουν κι άλλες κοινωνικές αντιδράσεις, για παράδειγμα ενέργειες για τη μη πληρωμή των διοδίων ή άλλες. Οι ενέργειες αυτές είναι αδιέξοδες. Οι αντιδράσεις αυτές δεν είναι μαζικές και αντιπροσωπευτικές της άποψης που έχει ο κόσμος. Δεν υπάρχει κοινωνικός πόλεμος στην Ελλάδα. Πολλά ΜΜΕ δεν το έχουν καταλάβει ακόμη», ισχυρίζεται ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos». 
Αυτό που είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση είναι ότι η πλουτοκρατία, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου από κοινού με τους ξένους συμμάχους τους (ΕΕ, ΔΝΤ) έχουν κηρύξει και διαρκώς κλιμακώνουν ένα χωρίς προηγούμενο πόλεμο κατά του λαού και των δικαιωμάτων του. 

Χρησιμοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για να σαρώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, ακριβώς για να μειώσουν δραστικά την τιμή της εργατικής δύναμης ώστε να διασφαλίσουν την εσαεί κερδοφορία των μονοπωλίων. Πρόκειται βέβαια για έναν καθαρά ταξικό πόλεμο, το χαρακτήρα του οποίου συνειδητά επιχειρούν με κάθε τρόπο να συσκοτίσουν η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών επιστρατεύοντας πληθώρα ψεμάτων και ιδεολογημάτων, όπως ότι πρόκειται για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία, για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους, κ.ο.κ. 
Το ζητούμενο λοιπόν είναι πότε ο λαός θα απαντήσει με πόλεμο στον πόλεμο της πλουτοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου