Σελίδες

30 Μαρ 2011

Πυλώνας της πλουτοκρατίας...

Οταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει «θετικές» τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και καταδικάζουν σε διαρκή μείωση την τιμή της εργατικής δύναμης, είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο να βάζει πλάτες για να εφαρμοστούν οι χαριστικές ρυθμίσεις σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. 
Ο Γ. Παναγόπουλος είπε ότι η ρύθμιση επιχειρείται με «το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων, με το πιστόλι στον κρόταφο των ασφαλιστικών ταμείων», αλλά ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι το πιστόλι το κρατάει και το χέρι των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ. 

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επικρότησε την εφαρμογή της χαριστικής για τους μεγαλοοφειλέτες ρύθμισης ως «έσχατο μέσο» και στο όνομα της αντιμετώπισης της «κρίσης ρευστότητας» των ασφαλιστικών ταμείων. 
Πρόκειται, βέβαια, για την ίδια λογική που καθόρισε τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ απέναντι στα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου, τα οποία ουσιαστικά αποδέχθηκε ως αναπόφευκτα στο όνομα της αντιμετώπισης της «κρίσης του χρέους» και της «διάσωσης της πατρίδας». 
Πρόκειται για την ίδια λογική που αποδέχεται τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης στο όνομα της «διάσωσης των επιχειρήσεων», κ.ο.κ. Το συμπέρασμα για ακόμα μια φορά είναι ένα: 
Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη τους στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που αποδεικνύονται στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης σταθερός πυλώνας της πλουτοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου