Σελίδες

29 Μαρ 2011

«Αξιοποίηση» για την κερδοφορία των πολυεθνικών...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι νέος τίτλος ταιριάζει στην κυβέρνηση! 
Εφεξής θα είναι οι ...«αξιοποιητές». 
Μπορούν να «αξιοποιήσουν» τα πάντα όπως μόνο αυτοί ξέρουν.
Ετσι, λοιπόν, ο Γ. Παπακωνσταντίνου μάς ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν έτοιμος να «αξιοποιήσει» την περιουσία του Δημοσίου και ο Γ. Κουτρουμάνης ακόμη πιο έτοιμος, για να «αξιοποιήσει» την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.
Το πού θα πάνε όλες αυτές οι «αξίες» που θα δημιουργήσουν, δε θέλει και πολλή φαντασία. Αλλωστε, μας έχουν δώσει τις τελευταίες δεκαετίες σαφέστατα δείγματα των «αξιοποιητικών» τους δυνατοτήτων και αυτοί και η ΝΔ.

Να πρωτοθυμηθούμε τα ξεπουλήματα του ΟΤΕ και των ναυπηγείων ή τα «τοξικά» ομόλογα - που σας θυμίζουμε ότι δεν τα είχε εφεύρει η κυβέρνηση Καραμανλή, για χρόνια πριν γινόταν αυτή η δουλειά.
Φυσικά, για όλα αυτά έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι και οι φορολογούμενοι, όμως είναι βέβαιο ότι αυτή η μικρολεπτομέρεια δε θα τους απασχολήσει όταν θα τα μοιράζουν από εδώ κι από εκεί.
ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ - είναι παρατηρημένο - πως κάθε φορά που κάνουν διυπουργική επιτροπή διαπιστώνουν το ... τέλος της κρίσης και εκφράζουν την αισιοδοξία τους περί του ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας».
Πού το στηρίζουν, ουδέποτε καταλάβαμε, ίσως στα παραπάνω περί «αξιοποίησης». Πάντως, ο κοσμάκης τα ακούει αυτά και γελάει.
Κυρίως, γιατί τα «χειρότερα» τα βλέπει μπροστά του, πίσω του, δεξιά του, αριστερά του, πάνω του και σε κάθε κατεύθυνση.
Βλέπετε, η εκμετάλλευση για την κερδοφορία των πολυεθνικών και του κεφαλαίου είναι μια ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ. 
Αντε να έχει μερικές διακυμάνσεις που όλο και μειώνονται. 
Εκτός αν την τελειώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μια και καλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου