Σελίδες

23 Μαρ 2011

Περί «νομιμότητας» του πολέμου...

Ο,τι γίνεται στη Λιβύη είναι για τους αστούς νόμιμο με βάση τον ΟΗΕ, το Διεθνές Δίκαιο, που έγινε χειρότερο για τους λαούς μετά την αντεπανάσταση, είναι ιμπεριαλιστικό. 
Με βάση τη νομιμότητα των αποφάσεων του ΟΗΕ τα περισσότερα εγκλήματα (πόλεμοι σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, κλπ.) είναι απολύτως νόμιμα. 
Οπως νόμιμο θεωρείται να χρησιμοποιείται η Σούδα στον πόλεμο εναντίον της Λιβύης. 
Το ΠΑΣΟΚ θα έδιωχνε τις βάσεις με τη συμφωνία του 1983, αλλά οι βάσεις έμειναν. Πάντα το ΠΑΣΟΚ εξαπατούσε το λαό. 
Νόμιμο για κυβέρνηση και ΝΔ, για τους αστούς, είναι να χρησιμοποιούνται οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις (Σούδα, Ακτιο), αλλά και ελληνικές (Αραξος, Ανδραβίδα),
στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, δολοφονώντας λαούς, χωρίς να ρωτούν όχι μόνο το λαό αλλά ούτε καν το δικό τους αστικό κοινοβούλιο.
Το Σύνταγμα, οι νόμοι που τα προβλέπουν, έχουν προ πολλού καταπατηθεί από τις αστικές κυβερνήσεις, το ίδιο έγινε και με τη χρησιμοποίηση των βάσεων, εδάφους, λιμανιών και αεροδρομίων, στους πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ. Επομένως, την αστική νομιμότητα την καταπατούν οι αστικές κυβερνήσεις όταν πρόκειται για την προάσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. 
Αλλωστε, το Σύνταγμα έχει περιορισμένη ισχύ σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς αποφάσεις, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 
Ολ' αυτά, με βάση τα λαϊκά συμφέροντα, είναι παράνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου