Σελίδες

5 Φεβ 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΓΣΕΕ...


Δεν περνάει ημέρα που η πλειοψηφία της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ να μην επιδίδεται σε λίφτινγκ της κυβερνητικής πολιτικής. 
Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζητούσε από την κυβέρνηση να σεβαστεί το δίκαιο για τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ άλλος εκπρόσωπος της πλειοψηφίας σε εκπομπή του «Μέγκα» αναπαρήγαγε την προπαγάνδα περί πιέσεων της τρόικας στην κυβέρνηση. 
Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και καλλιέργειας αυταπατών στους εργάτες, ο  Γ. Παναγόπουλος δήλωνε χτες ότι
«εμείς σταθερά απαιτούμε από την κυβέρνηση να τηρήσει και να υπερασπίσει το θεσμικό πλαίσιο ...για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για το συλλογικό δίκαιο, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας». Αυτά λέγονται τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει «λίθο επί λίθου» στα Εργασιακά, ετοιμάζει νέες ανατροπές σε συνεργασία με την τρόικα και σκάβει το λάκκο της εργατικής τάξης μαζί με τον ΣΕΒ.
Αντίστοιχα εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ - όπως σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο του ΠΑΜΕ - «μιλώντας σήμερα (χτες) σε πρωινή εκπομπή του "Mega" απάλλαξε και αθώωσε την κυβέρνηση από τις ευθύνες της για την αντεργατική πολιτική, που σαρώνει εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 
Ουσιαστικά συμφώνησε με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης ότι πιέζεται από την τρόικα. Λένε ψέματα. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους. 
Ολοι μαζί υλοποιούν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.
Οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν τις ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 
Να στρατευθούν με το ΠΑΜΕ και να δώσουμε όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 11 π.μ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου