Σελίδες

5 Φεβ 2011

«Τραμπούκοι» κατά συρροή...

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ συκοφαντείται ως υπεύθυνος της ίδιας του της φτώχειας, καθότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».
Ο δημόσιος υπάλληλος υβρίζεται, διότι είναι «κοπρίτης».
Ο μισθωτός κατηγορείται ότι είναι «ασυνείδητος» και μάλιστα «κατά συρροή», γιατί διαμαρτύρεται στις άνευ προηγουμένου αυξήσεις στα εισιτήρια των λεωφορείων.
Ο εποχούμενος ελεεινολογείται ως «τζαμπατζής» και μάλιστα «κατ' εξακολούθηση», επειδή αρνείται να δεχτεί τη ληστεία και να πληρώνει τα λύτρα των εργολάβων στα διόδια.

Οι απεργοί «λιντσάρονται» με την κατηγορία της «δολιοφθοράς» και οι διαδηλωτές με την κατηγορία του «σαμποτάζ» της ...σωτηρίας της χώρας.
Ο γιατρός στο νοσοκομείο «προπηλακίζεται» ως «εκβιαστής» του κοινωνικού συνόλου.
Οι μετανάστες στοχοποιούνται ότι είναι «μικρές μαφίες», από τις οποίες πρέπει να γίνει «ανακατάληψη των γειτονιών της Αθήνας».
*
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΗΛΟ: Πάνω στο σβέρκο της κοινωνίας έχει κατακαθίσει μια κυβέρνηση, που - με τη συνεπικουρία των ξετσίπωτων στα ΜΜΕ - εκπροσωπεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας
με τον πιο χυδαίο,
με τον πιο «αστυνομικό»,
με τον πιο τραμπούκικο ιδεολογικά τρόπο.
*
ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ αυτής της κυβέρνησης που με ύφος εκπροσώπου του Λουδοβίκου δήλωνε (4/02/2010) ότι
«οι κινητοποιήσεις των αγροτών μάς εκθέτουν σε διεθνές επίπεδο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κοστίζουν στην εθνική οικονομία πάρα πολλά χρήματα καθημερινά».
*
ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ άνθρωπος, που με αφοπλιστικά ...εφοπλιστικό λεξιλόγιο κατηγορούσε τους επιστρατευμένους ναυτεργάτες (30/06/2010) ότι με τους αγώνες τους
«γίνεται η μεγαλύτερη δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό».
*
ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ο Πεταλωτής που ανέλαβε να «συγυρίσει» τους ιδιοκτήτες των μικρών φορτηγών, αναλαμβάνοντας κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους να ενημερώσει το πανελλήνιο (29/9/2010) ότι το σοσιαλιστικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να
«εμπλουτίζει το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης για όσους δημιουργούν προβλήματα και παρεμποδίζουν την κυκλοφορία αγαθών».
*
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ η κυβέρνηση, που έχει ανάγει σε επίσημο δόγμα διακυβέρνησης την ψευτιά και τη φαιά προπαγάνδα του τύπου
«βλέπουμε ότι οι μισθοί σε αυτές τις ΔΕΚΟ είναι πολλές φορές διπλάσιοι και πολλαπλάσιοι των ανάλογων μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό» (Πεταλωτής, 14/10/2010).
*
ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ο επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, εκείνος που η πρώτη του πράξη ήταν η απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων, ο πρώτος που έστειλε ΜΑΤ στην Ακρόπολη για να χτυπήσουν εργαζόμενους, αλλά και εκείνος που (14/10/2010) ενώ χτυπούσαν τα ΜΑΤ δήλωνε ότι
«αυτό το οποίο έκαναν οι εργαζόμενοι στην Ακρόπολη (...) διασύρει τη χώρα μας».
*
ΤΩΡΑ, ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ που μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκείνους που καλούνται να αγοράζουν εισιτήρια με αύξηση 40%, πάνε να τους στρέψουν ενάντια στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες.
Τώρα το λαό που καλείται να πληρώνει χαράτσια στα νοσοκομεία, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζει να πληρώνει τα λεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία, πάνε να τον στρέψουν κατά των νοσοκομειακών γιατρών.
*
ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΥΝ ένα πρωτοφανές εργασιακό και κοινωνικό «απαρτχάιντ». Εφτιαξαν ένα μνημόνιο αέναης λιτότητας για τον εργαζόμενο. Τώρα συμμετέχουν και πρωτοστατούν (!) ακόμα και για την επιβολή αντίστοιχου μνημονίου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προσφέροντας στους Ευρωπαίους φίλους τους τα «φώτα» εκείνου που μετέτρεψε σε πειραματόζωο τον ελληνικό λαό!
Φυσικά, βασική τους αποστολή είναι να επιφέρουν εδώ, στην Ελλάδα, την «τελική λύση» όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Για το σκοπό τους αυτό, έχουν αποτινάξει κάθε πρόσχημα:
«Κοινωνικός αυτοματισμός», «διαίρει και βασίλευε», κομμάτιασμα της κοινωνίας, διαπόμπευση κάθε κοινωνικού στρώματος που αντιστέκεται, ξεμονάχιασμα κάθε κοινωνικής ομάδας, εξανδραποδισμός, τελικά, όλου του λαού!
*
ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ το έργο που τους ανατέθηκε, χρησιμοποιούν κάθε λογής πολιτική παλιανθρωπιά και ιταμότητα:
Καταστολή, λάσπη, ύβρεις, ψεύδος, διάλυση των κοινωνικών αρμών με πρώτους εκείνους της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.
*
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ τον έναν να «φάει» τον άλλον,
ο ιδιωτικός υπάλληλος τον δημόσιο υπάλληλο, ο φορτηγατζής τον αγρότη, ο αγρότης τον λιμενεργάτη, ο εργάτης τον συμβασιούχο,
για να μπορέσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές να μας «φάνε» ευκολότερα και όλους μαζί!
*
ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ και έτσι μας κυβερνούν.
Απέναντι σε κάτι τέτοιους, ή θα οικοδομηθεί ένα οργανωμένο, μαζικό, λαϊκό, εργατικό κίνημα με σημαία το «ένας για όλους και όλοι για έναν», ή, στην αντίθετη περίπτωση, αυτοί δεν πρόκειται να αφήσουν όρθιο τίποτα και κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου