Σελίδες

29 Δεκ 2011

Τα μονοπώλια ετοιμάζονται για διάσπαση του ευρώ .




Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις εργασίες μεγάλων τραπεζών που αναζητούν τεχνική βοήθεια για να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης ή ακόμα και αποχώρηση από αυτήν κάποιων κρατών - μελών. Μάλιστα, δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου υποστηρίζουν ότι αντίστοιχες έρευνες έχει παραγγείλει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ τις προηγούμενες βδομάδες δημοσιοποιήθηκαν τα σχέδια της Μεγάλης Βρετανίας προς τις πρεσβείες και τις τράπεζές της να ερευνήσουν τον τρόπο αντιμετώπισης μιας χρεοκοπίας κάποιου κράτους - μέλους ή και διάσπασης της Ευρωζώνης.
Σε αυτό το χορό μπαίνουν όλο και πιο συχνά μονοπωλιακοί όμιλοι, που παραδέχονται ότι έχουν ήδη κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να είναι έτοιμοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών «Adidas» που, 

μέσω του προέδρου της, Χέρμπερτ Χάινερ, παραδέχεται ότι «για καλό και για κακό» η εταιρεία είναι έτοιμη, αν η Γερμανία επιστρέψει στο μάρκο, «να εκδώσουμε τιμολόγια στο νέο νόμισμα αν χρειαστεί».
Αντίστοιχα, ο διευθυντής επικοινωνίας της «Swedbank AB», Τόμας Μπάκτεμαν, δήλωσε στο «Dow Jones Newswires» ότι η τράπεζα εξετάζει τις επιπτώσεις που θα είχε η διάλυση της Ευρωζώνης.
Τα μονοπώλια προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις από μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και τις ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα που, άλλωστε, επιταχύνονται σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης. 
Γι' αυτό και φουντώνει ο καυγάς ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της πλουτοκρατίας, που πασχίζουν να διασώσουν τη θέση τους και να επωμιστούν όσο το δυνατόν μικρότερη ζημιά από την αντικειμενική καταστροφή μέρους του κεφαλαίου στο δρόμο για την αναιμική ανάκαμψη. 
Αλλά όποιες εξελίξεις και αν υπάρξουν οι λαοί θα εξαθλιωθούν από τα συνεχιζόμενα βάρβαρα μέτρα, γι' αυτό όσο είναι καιρός πρέπει να ξεσηκωθούν, να βάλουν εμπόδια, να παλέψουν για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, δηλαδή για εργατική, λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου