Σελίδες

24 Νοε 2011

Κινήματα «πολύχρωμα»... και χειραγώγηση.



Αποτελεί κοινό μυστικό ότι πίσω από τις «πολύχρωμες επαναστάσεις» που έγιναν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και αλλού κρύβονται ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που «επένδυσαν» σε αυτές για να προωθήσουν όχι μόνο τα δικά τους επιμέρους συμφέροντα αλλά γενικότερα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών κέντρων. 
Φαίνεται ότι τα ίδια συμφέροντα έχουν «επενδύσει» και στο «κίνημα των αγανακτισμένων» στις ΗΠΑ, αν πιστέψουμε δημοσίευμα του ιστότοπου global research (antinews). 
Σε αυτό επισημαίνεται ότι «το κίνημα Occupy Wall Street έχει περάσει στη σκιά του Δημοκρατικού Κόμματος, με πολλούς Δημοκρατικούς πολιτικούς να το στηρίζουν. 
Τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς το έχουν υιοθετήσει επίσημα. 
Οπως και το Tea Party (σ.σ. το γνωστό αντιδραστικό "κίνημα" υπό τη σκέπη των Ρεπουμπλικάνων), το κίνημα αυτό μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα μιας εκλογικής μάχης, λειτουργώντας ως βαλβίδα εκτόνωσης για πολιτικά ζητήματα που θεωρούνται ως ακραία για τα παραδοσιακά κόμματα». 

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι πληροφορίες για το πώς ιδρύθηκε το κίνημα: «Το αρχικό κάλεσμα έγινε από το μη κερδοσκοπικό διεθνές ίδρυμα μίντια Adbusters... 
Σύμφωνα με έρευνες της ομάδας Activistcash, το εν λόγω ίδρυμα χρηματοδοτείται κυρίως από το Times Foundation, που αποτελεί συνέταιρο του ιδρύματος Open Society Institute, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη Τζορτζ Σόρος».
Ομως, το ίδρυμα του Σόρος συνεργάζεται με ένα άλλο ίδρυμα, το Freedom House, που υποστηρίζει την οργάνωση CANVAS, που ίδρυσαν οι Σέρβοι «αντικαθεστωτικοί» Ιβάν Μάροβιτς και Σ. Πόποβιτς, που «αφού έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή (με βοήθεια της CIA) του Σλ. Μιλόσεβιτς, τα δυτικά ΜΜΕ χαιρέτισαν τον Μάροβιτς ως ήρωα της δημοκρατίας, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε πως το πρόγραμμά του σχεδιάστηκε με βάση ένα εγχειρίδιο ενός think tank της Βοστόνης, που συνέταξε ο καθηγητής του Χάρβαρντ Gene Sharp». Σύμφωνα, λοιπόν, με το ίδιο δημοσίευμα, το ινστιτούτο που διοικεί ο εν λόγω καθηγητής, το Albert Einstein Institution, χρηματοδοτείται από το National Endowment for Democracy και το Open Society Foundation (σ.σ. του Σόρος), ενώ «η εργασία του θεωρείται η βίβλος των υποστηριζόμενων από τη Δύση αντιπολιτεύσεων σε ολόκληρο τον κόσμο (χρωματιστές επαναστάσεις, κ.λπ.)». Πάντα σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, «υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι το CANVAS συμμετείχε στο κίνημα Occupy Wall Street τις πρώτες του ημέρες, με βίντεο του Μάροβιτς να βγάζει λόγο στους συγκεντρωμένους. 
Σήμερα, το CANVAS διαφημίζει τον ρόλο του και την συνεργασία του με τους διαδηλωτές της Τυνησίας και της Αιγύπτου, διδάσκοντάς τους τεχνικές ανατροπής των προέδρων και έναρξης τοπικών εξεγέρσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου