Σελίδες

26 Ιουλ 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Απογειώνει τις αυταπάτες...



«Επιτείνει την αστάθεια στην Ευρώπη και δεν αντιμετωπίζει αποφασιστικά την κρίση χρέους στην Ελλάδα», με τα λόγια αυτά σχολίασε ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΝ Γ. Μηλιός την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, επιβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του επιθυμεί και επιδιώκει μέτρα που θα «σταθεροποιούν» την ΕΕ και θα ρυθμίζουν το χρέος της ντόπιας πλουτοκρατίας σε βάρος του λαού.
Ο Γ. Μηλιός επέκρινε τους «ιθύνοντες της ΕΕ» ότι «παραμένουν απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στο σκληρό πυρήνα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ευθύνονται για την κρίση»! 

Πρόκειται για τη γνωστή «γραμμή» του οπορτουνισμού που αρνείται να ομολογήσει το πραγματικό περιεχόμενο της κρίσης και επιρρίπτει την ευθύνη για το ξέσπασμά της σε μορφές διαχείρισης, επιβεβλημένες απ' τις ανάγκες του ίδιου του συστήματος. Επιπρόσθετα σκορπά αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο του καπιταλισμού «αναδιανομή, κοινωνική προστασία, κοινωνική αλληλεγγύη, αναδιαπραγμάτευση του χρέους σε όφελος των εργαζομένων, διαχείριση των δημόσιων οικονομικών σε ρήξη με τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ανάπτυξη»!
Αυταπάτες διακινεί και ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία του γνωστοποίησε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δε θα παραβρεθεί στην δεξίωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αναφέρει ότι η «δημοκρατία υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»! Ουσιαστικά αναπαράγει τα περί κατοχής της χώρας απ' το ΔΝΤ, ενώ εμμέσως ισχυρίζεται ότι πριν την κρίση και το μνημόνιο, η αστική δημοκρατία «ανθούσε» υπέρ του λαού, όταν αναφέρεται σε «ισχυρά πλήγματα που επέφεραν μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν τη λαϊκή κυριαρχία»!
Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «ΦΛΑΣ», ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, αν δεν χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη από την ΕΕ, αν δεν υπάρξουν δημόσιες επενδύσεις, η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Αυτή είναι η μαγική λέξη. Η ανάπτυξη». Πρόκειται για σκόπιμη εξαπάτηση του λαού αφού η όποια ανάπτυξη επέλθει, αναιμική και βραχύβια, θα αφορά μόνο στα κέρδη της πλουτοκρατίας και θα βρει το λαό ριγμένο στο καναβάτσο, δίχως δικαιώματα. Η φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης θα αποκαταστήσει τα κέρδη της άρχουσας τάξης και όχι τα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο του λαού που έχουν σφαγιαστεί ακριβώς για να δημιουργηθεί ευνοϊκό πεδίο δράσης για το κεφάλαιο στην μετά την κρίση περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου