Σελίδες

7 Ιουλ 2011

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ...ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ...



Πάει πολύ οι «αρχιτέκτονες» της διαρκούς ιδεολογικής τρομοκρατίας και των εκβιαστικών διλημμάτων σε βάρος του λαού να εμφανίζονται ως υπερασπιστές των «δημοκρατικών δικαιωμάτων» και της «ελεύθερης έκφρασης». 
Πάει πολύ αυτοί που βάζουν σταθερά και ολοένα πιο άγρια το πιστόλι στον κρόταφο του λαού, εκβιάζοντάς τον με τη «μη καταβολή της επόμενης δόσης» και τη χρεοκοπία, να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες «της ελευθερίας του δημόσιου λόγου και του διαλόγου». 

Ο λόγος φυσικά για τον πρωθυπουργό, που με περίσσιο θράσος δε δίστασε, μιλώντας χτες στο υπουργικό συμβούλιο, να κατηγορήσει για ιδεολογική τρομοκρατία το λαό που αντιστέκεται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στρέφει την πάλη του στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. 
«Οι αποκλεισμοί, η βία, η προσπάθεια ιδεολογικής τρομοκρατίας δεν έχουν θέση στη δημοκρατία, ούτε σε δημόσιους χώρους, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε στο κράτος, ούτε στις πλατείες, ούτε στις γειτονιές, ούτε στα μέσα ενημέρωσης»(!), 
ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα 
και τοποθετώντας την με το κεφάλι προς τα κάτω, με τη χρησιμοποίηση των στημένων αντιπαραθέσεων σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πολύ περισσότερο της εκάστοτε προβοκάτσιας στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα από τις όποιες ομάδες παίζουν το συμπληρωματικό ρόλο στις δυνάμεις της κρατικής καταστολής. 
Ο λαός όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι ιδεολογική τρομοκρατία και καταστολή των αγώνων ασκούν το κράτος, η κυβέρνηση, η τρόικα και τα αστικά ΜΜΕ, ακριβώς για να αναγκάσουν το λαό να σκύψει το κεφάλι και να περάσουν τα φριχτά αντιλαϊκά μέτρα. 
Και όσο αυτό δεν το καταφέρνουν, τόσο εντείνουν την ιδεολογική τρομοκρατία, αλλά και την καταστολή. 
Ο πρωθυπουργός δείχνει την αδυναμία αποδοχής της πολιτικής τους από το λαό, όταν ισχυρίζεται ότι «η κοινωνία στηρίζει τις αλλαγές», την ώρα που αναπτύσσονται οι ταξικοί αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου