Σελίδες

7 Ιουλ 2011

Το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια».


«Οι δήθεν μαχόμενοι συνδικαλιστές έχουν εξελιχθεί σε μεγαλέμπορους φόβου και αναζητούν τα θύματά τους σε ανυποψίαστους συναδέλφους που αγωνιούν και μοχθούν καθημερινά για το μεροκάματο. Με ένα σωρό ψέματα απαξιώνουν το ίδιο το επάγγελμα το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετούν και προκαλούν φόβο και αβεβαιότητα. Ντροπή σας!!! Επιτέλους σταματήστε. Καμία απελευθέρωση αδειών δεν υπάρχει...»
Τα παραπάνω σημείωνε η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, που πρόσκειται στη ΝΔ, πριν από δύο μόλις μήνες, όταν οι αγωνιστικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του κλάδου των αυτοκινητιστών ενημέρωναν τους συναδέλφους τους για τα κυβερνητικά σχέδια που προέβλεπαν την «απελευθέρωση» του ταξί.
Μάλιστα, οι ίδιοι συνδικαλιστές, σε άλλη ανακοίνωσή τους, την ίδια περίοδο καταφέρονταν εναντίον του επικεφαλής της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας», λέγοντας: 

«Σε ρόλο Παπαρήγα, ο Παναγιώτης Μαυρίκης έχει αναλάβει να οργανώσει ένα κίνημα άρνησης στους κόλπους του ταξί. Με σλόγκαν "φτηνό ταξί για τον λαό" προσπαθεί να σας πείσει ότι το ΣΑΤΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να βαδίσει στο δρόμο των διεκδικήσεων».
Τελικά, επειδή το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια», αποκαλύφθηκε ποιοι ήταν εκείνοι που έλεγαν ψέματα εξ αρχής, που καθησύχαζαν τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου, εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητα ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στο επάγγελμα του ταξιτζή. Και ακόμη και τώρα, που χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με την ανεργία και την οικονομική καταστροφή, επιμένουν να ισχυρίζονται ότι με «διάλογο και καλή πίστη» μπορούν να υπερασπίσουν τα δίκαια του κλάδου. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινητιστών πλέον τους αντιμετωπίζει όπως ακριβώς και την κυβέρνηση που τους καταστρέφει, είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτής της τυχοδιωκτικής τους στάσης. H βάση του κλάδου οφείλει να συμπαραταχθεί με τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου και άμεσα να οργανώσει τους σκληρούς αγώνες της επόμενης περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου