Σελίδες

27 Ιουλ 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.για την προωθούμενη κατάργηση του θεσμού των ΒΑΕ


Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, η ΕΕ ανοίγουν το δρόμο για την ολοκληρωτική αποδόμηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων. 
Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να επιταχύνουν τα αντεργατικά μέτρα που έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί σαθρά και ανεδαφικά επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την επιδρομή εναντίον αυτής της θεμελιώδους κατάκτησης των εργαζομένων που αποτελεί αγκάθι για τα κέρδη των μονοπωλίων. 
Ο θεσμός των ΒΑΕ αποτελεί τη βασική ελάχιστη ασφαλιστική συμβολή στον περιορισμό των συνεπειών του επαγγελματικού κινδύνου και της πρώιμης φθοράς της υγείας των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες. 
Οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται θα σημάνουν αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης 5-7 χρόνια, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, συρρίκνωση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ κινούμενη στον άξονα της αναγκαιότητας της παραπέρα «επιστημονικής» τεκμηρίωσης, διευκολύνει την κυβέρνηση παρέχοντας της άλλοθι για να υλοποιήσει το αντιλαϊκό της έργο.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στην επιχείρηση κατάργησης του θεσμού των ΒΑΕ. 
Έχουν υποχρέωση να διεκδικήσουν τη διεύρυνση της λίστας εκεί που απαιτείται, να παλέψουν για σύνταξη στα 55 για τους άνδρες - 50 για τις γυναίκες στα ΒΑΕ, στα 60 - 55 αντίστοιχα για όλους τους εργαζόμενους, μείωση του εργάσιμου χρόνου, ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους εργασίας.

Οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν με την πάλη και την οργάνωσή τους, συμπορεύομενοι με το ΚΚΕ, να αποκρούσουν τα βάρβαρα μέτρα, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου