Σελίδες

27 Ιουλ 2011

Προϊόν του καπιταλισμού.



Το μακελειό του ρατσιστή, φασίστα αντικομμουνιστή στη Νορβηγία με 76 νεκρούς
(οι περισσότεροι έφηβοι), που έχει κατακλύσει τη διεθνή ειδησεογραφία δεν ήρθε από το πουθενά.
Ο εγκληματίας δεν προήλθε από παρθενογένεση ούτε, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί, ήταν απλά ένας παράφρων. Ο ρατσισμός και ο αντικομμουνισμός που εκπέμπει με το δήθεν «μανιφέστο» του ενάντια στο «ισλάμ και τον πολιτιστικό μαρξισμό» έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος που έχει καλλιεργηθεί όλα τα περασμένα χρόνια σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο και ιδιαίτερα στην ΕΕ.
Με τους ιμπεριαλιστικούς «αντιτρομοκρατικούς πολέμους», την έξαρση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, με τον πιο χυδαίο αντικομμουνισμό της εξίσωσης κομμουνισμού - φασισμού (βλέπε αντικομμουνιστικό μνημόνιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης) και τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, με τις Βαλτικές και όχι μόνο χώρες, όπου ως «απελευθερωτές» εμφανίζονται τα τάγματα των συνεργατών των ναζί ενάντια στη σοβιετική εργατολαϊκή εξουσία.


Αρα οι ιδέες του Νορβηγού δολοφόνου δεν απέχουν και πολύ (για την ακρίβεια είναι εκδοχή τους) από τις ιδέες που προωθούνται από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΕΕ και ΝΑΤΟ, που έχουν κάνει σημαία τους τον αντικομμουνισμό, προωθούν τον εθνικισμό, κυνηγάνε τους μετανάστες με τις Συνθήκες τους (Σένγκεν, Δουβλίνο) και επεμβαίνουν, σφάζουν και δολοφονούν λαούς και όποιον «δεν συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις» τους, εξαπολύοντας πολέμους.


Αυτά που εμφανίζει ως «απειλή» ο εγκληματίας υπάρχουν στη ρητορική και, πολύ περισσότερο, στην πρακτική των ιμπεριαλιστών. Αλλωστε, και η Νορβηγία, που εμφανίζεται ως «ήρεμη χώρα», συμμετείχε ενεργότατα όλες τις προηγούμενες δεκαετίες στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους «πρόθυμους» που σπεύδουν δήθεν να διαδώσουν τις αρχές της «ελευθερίας και της δημοκρατίας» στους «απολίτιστους και αντιδημοκράτες». Συμμετείχε στους πολέμους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, σε άλλες «ανθρωπιστικές αποστολές» και τώρα τελευταία στο σφάξιμο του λιβυκού λαού. Τα τελευταία χρόνια σοσιαλδημοκρατικές και φιλελεύθερες κυβερνήσεις έχουν πάρει αντιμεταναστευτικά μέτρα, όπως φυσικά και μέτρα κατά εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.


Σε αυτό το φυτώριο καλλιεργούνται «φιντάνια» τύπου Μπρέιβικ, που είχε, όπως όλα δείχνουν, διεθνείς διασυνδέσεις. Ο ρατσισμός και ο αντικομμουνισμός που αποπνέουν είναι δημιούργημα του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλισμού, όπως είναι και ο φασισμός που βγαίνει μέσα από τα σπλάχνα του. Το «αυγό του φιδιού», η ακροδεξιά σε πολλές χώρες του «αναπτυγμένου κόσμου», χαϊδεύεται από την αστική τάξη, υπερπροβάλλεται από τα ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών και σπρώχνεται ανάλογα, με στόχο να χτυπιέται το εργατικό, το ταξικό αγωνιστικό κίνημα, η πρωτοπορία του, το Κομμουνιστικό Κόμμα και η ανατρεπτική επαναστατική πολιτική που χαράζει. Τα παραδείγματα σε πολλές χώρες, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Βρετανία, αλλά και στη χώρα μας, αποδεικνύουν ότι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο αντικομμουνισμός είναι πάντα στη φαρέτρα του συστήματος, είναι «νύχι - κρέας» δικό του και αξιοποιείται ανάλογα. Ετσι, τώρα οι κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, μαζί με τις «πένες» τους δεν μπορούν να κάνουν τις «θλιμμένες χήρες». Δικά τους εκτρώματα είναι.

1 σχόλιο:

  1. To NATO και άλλες τέτοιες μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν κάποιες παράγκες (στεγανά) που εκεί μαγειρεύουν κάποιοι φορώντας την κόκκινη προβιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή