Σελίδες

25 Ιουν 2011

Επίθεση σε όλα τα λαϊκά δικαιώματα...



ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αν θα χρειαστεί να πάρει και νέα μέτρα μετά από τη βάρβαρη φορολογική επίθεση που ανακοίνωσε! 
Ισως, μπορεί, θα δούμε, θα εξαρτηθεί...
Ολως παραδόξως, εμείς, παρότι δεν είμαστε υπουργοί Οικονομίας, ...ξέρουμε! 
Θα πάρει και άλλα μέτρα. 
Είναι απολύτως και μαθηματικά βέβαιο. 
Η επίθεσή τους μόλις ξεκίνησε.
Και δε θα είναι μόνο φορολογικά, γιατί η αφαίμαξη του λαού μέσω φόρων προς όφελος του κεφαλαίου είναι μόνο το ένα σκέλος της υπόθεσης. 
Το σχέδιο είναι ευρύτερο και σαφέστερο και εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ, είτε υπάρχει κρατικό χρέος, είτε όχι.

Τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα είναι αυτά που θα μπουν επίσης στο στόχαστρο. 
Αν προσέξετε τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, κάθε άλλο παρά έχουν σταματήσει να μιλάνε για «διαρθρωτικά μέτρα στην αγορά εργασίας».
Κι ούτε θα σταματήσουν, γιατί ακριβώς αυτή είναι η δουλειά τους, να μειώσουν το εργατικό κόστος για τις επιχειρήσεις, να μεγαλώσουν την κερδοφορία τους. 
Να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες υπερκερδών στα συντρίμμια της κρίσης.
Ακριβώς αυτή είναι, άλλωστε, η πολιτική του κεφαλαίου: Οταν ...«στομώνει» το σύστημα της εκμετάλλευσης, να καταστρέφει (λαούς ολόκληρους, αν χρειαστεί) προκειμένου να ξαναλειτουργήσει.
Τα χρήματά τους βλέπετε - αυτά που κέρδισαν από τη δουλειά των εργαζομένων - δεν μπορούν να κάθονται και να περιμένουν. Πρέπει να επενδυθούν, με σίγουρες αποδώσεις για να ταΐσουν την αχόρταγη κάστα τους.
Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΣΤΟ 15% θα πάει η συμμετοχή στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, μας ανακοινώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, και, μάλιστα, περιχαρής.
Είναι βέβαιο ότι το νέο είναι ευχάριστο για τους μεγαλοκατασκευαστές, τις πολυεθνικές, τους μεγαλοεισαγωγείς και όσους θα λάβουν τα σχετικά κοινοτικά κονδύλια.
Οι υπόλοιποι μπορούν, απλά, να κοιτάνε - ένα ακόμη - μεγάλο φαγοπότι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου