Θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί οι νέες μειώσεις μισθών, η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης, ο νέος κεφαλικός φόρος και οι έμμεσοι φόροι, αν δεν υπήρχε το έλλειμμα των (πρώην) ΔΕΚΟ, που ανέρχεται σε ...1,7 δισ. ευρώ(!).
Τέτοιες άθλιες και γκεμπελικές μεθόδους εφαρμόζει η εφημερίδα «Καθημερινή», για να βγάλει λάδι το σύστημα που υπηρετεί, να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και να στηρίξει το έγκλημα της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Στο βρώμικο δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «εάν δεν υπήρχε το έλλειμμα των 1,7 δισ. ευρώ πέρσι από 10 μόνο ΔΕΚΟ, τότε η κυβέρνηση θα είχε αποφύγει επίσης:
Τα μέτρα μείωσης της μισθολογικής δαπάνης (όπως η μείωση των συμβασιούχων, ο περιορισμός των προσλήψεων, οι περικοπές μισθών μέσω του νέου ενιαίου μισθολογίου κ.λπ.), καθώς επίσης τον ειδικό φόρο στο φυσικό αέριο, την αύξηση των τελών κυκλοφορίας και τους νέους φόρους στα καπνικά»(!).
Πέρα από συνειδητά ψεύδη, σχετικά με την ευθύνη των μισθών για το έλλειμμα, συγκαλύπτουν ότι η απελευθέρωση της αγοράς σε τομείς των πρώην ΔΕΚΟ και η ιδιωτικοποίησή τους, απαιτεί δραστική μείωση των μισθών των εργαζομένων, προκειμένου στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας να αυξάνονται τα κέρδη τους.
Γι' αυτό μειώνουν τους μισθούς.
Συγκαλύπτουν επίσης ότι το πρόβλημα δεν είναι το 1,7 δισ. των πρώην ΔΕΚΟ, αφού μόνο τα μέτρα για μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο μεσοπρόθεσμο ανέρχονται σε 2,1 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά το πακέτο των μέτρων ξεπερνά τα 28+50 δισ. ευρώ.
Το ζήτημα είναι η προσπάθεια απενοχοποίησης της στρατηγικής ενίσχυσης των μονοπωλίων που, μέσω κρατικής χρηματοδότησής τους, οδήγησαν στα ελλείμματα και στο χρέος, θέλουν να ξεχάσει δηλαδή ο λαός, για παράδειγμα, τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που χαρίστηκαν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με ατέλειωτες (κρατικο)φιλομονοπωλιακές ρυθμίσεις.
Το ζήτημα, βέβαια, είναι ταξικό και το δίλημμα παραμένει το ίδιο: Θα πληρώσει ο λαός που δεν ευθύνεται για την κρίση ή η πλουτοκρατία;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου