Σελίδες

10 Δεκ 2013

Θ. Παφίλης : Ο λαός να επιλέξει την πρόταση του ΚΚΕ και όχι την κόλαση που ζει (VIDEO)



«Λύση υπάρχει και είναι να πάρουν την εξουσία αυτοί που παράγουν τον πλούτο στα χέρια τους, για να υπάρξει ένας σχεδιασμός της οικονομίας με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «στον ενικό», που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», σημείωσε πως σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και στην Ελλάδα ώστε αυτοί που παράγουν τον πλούτο «να ζήσουν καλά» και να απολαύσουν τον «ανθρώπινο πολιτισμό».
Ο Θανάσης Παφίλης κάλεσε το λαό να συζητήσει αυτή την πρόταση, προειδοποιώντας ότι ο άλλος δρόμος είναι η «κόλαση» που ζούμε. Σχολιάζοντας την τραγική κατάσταση που βιώνει ο κόσμος, επισήμανε πως είναι «η προσφορά του καπιταλισμού τον 21ο αιώνα». «Όλα αυτά οφείλονται σε ένα σύστημα χρεοκοπημένο και ιστορικά ξεπερασμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε πως «σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες έχουμε τα ίδια φαινόμενα, ανεξάρτητα από μορφές διαχείρισης».
Επίσης ξεκαθάρισε ότι το χρέος δεν δημιουργήθηκε από τους μισθούς και το κοινωνικό κράτος, αλλά από την επιδότηση των επιχειρηματικών ομίλων. «Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου, για να κάνει την ανάπτυξη και ο κόσμος καλούνταν πάντα να ζει στη λιτότητα», είπε.
Στον αντικομμουνισμό του Θ. Τζήμερου, έδωσε πληρωμένη απάντηση με τη φράση «υπερασπιζόσαστε έναν κόσμο που ένας χαλάει σε ένα βράδυ όσα θέλουν δέκα ζωές οι υπόλοιποι». Με αφορμή την επισήμανση ότι στην Ουκρανία γκρέμισαν το άγαλμα του Λένιν, απάντησε ότι «το άγαλμα του Λένιν το γκρέμισαν και αλλού, αλλά έπεσε στο κεφάλι τους, γιατί ολόκληροι λαοί αναγκάστηκαν να γίνουν ζητιάνοι, να σέρνονται υπόδουλοι και σκλάβοι στον καπιταλισμό».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου