Σελίδες

16 Ιουν 2011

Ξαναεμφανίστηκαν κάποιοι... «πολίτες» ενάντια στο Φεστιβάλ και στο ΚΚΕ.



Εφτά «πολίτες» ζητούν ουσιαστικά, με μια κατάπτυστη επιστολή, να απαγορευθεί κάθε εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε δημόσιους χώρους!
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εμφανίζονται 7 «πολίτες» του Βόλου, που με μια κατάπτυστη, χυδαία επιστολή, απαιτούν να μην παραχωρηθεί ο χώρος του Δημοτικού Θεάτρου για την πραγματοποίηση του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» καθώς και να απαγορευθεί ουσιαστικά η όποια εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε δημόσιους χώρους. Μάλιστα απευθύνουν την επιστολή τους στον Αρειο Πάγο, στον υπουργό Εσωτερικών μέχρι και στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα.

Στην κατάπτυστη επιστολή τους οι 7 υπογράφοντες ισχυρίζονται ότι τάχα ο δήμος Βόλου κάνει διάκριση υπέρ του ΚΚΕ, μη ζητώντας να πληρώσει αντίτιμο για τη χρησιμοποίηση του δημοτικού χώρου όπου κάνει τις εκδηλώσεις του, υποστηρίζοντας πως, δίνοντας ο δήμος χώρους για εκδηλώσεις του ΚΚΕ, «στερεί από τους δημότες πολύτιμους χώρους που θα μπορούσαν σε αυτές τις δύσκολες εποχές να χρησιμοποιήσουν για την αναψυχή τους, ή άλλες υγιείς δραστηριότητες».
Ειδική αναφορά κάνουν οι 7 «διαμαρτυρόμενοι» στο μνημείο που έχει στήσει το ΚΚΕ στην τοποθεσία «Καζανάκι», στη μνήμη των 148 εκτελεσμένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, απαιτώντας να ξηλωθεί και κατηγορώντας την πρώην Δημοτική Αρχή του πρώην δήμου Νέας Ιωνίας επειδή παραχώρησε δημοτικό χώρο για το μνημείο!
Χαρακτηριστική δε, είναι η κατάληξη της επιστολής τους όπου αναφέρουν: «Η πόλη και οι πολίτες του Βόλου δε μπορούν να είναι όμηροι σάπιων αιρετών και ενός μικρού κόμματος - νταή. Το κόμμα αυτό να πληρώσει για όσα πήρε και να αποδώσει όσα παράνομα κρατά, αφού κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματά του».
Σε ανακοίνωση, που από κοινού υπογράφουν η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ, επισημαίνεται ότι «οι εν λόγω "πολίτες" δεν είναι καθόλου τυχαίοι και φυσικά δεν είναι απλά "πολίτες" καθώς φαίνεται έχουν απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή τους να παρακολουθούν στενά τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Βόλο, αφού παραθέτουν λεπτομερώς πόσες φορές και για ποια περίσταση παραχωρήθηκαν δημοτικοί χώροι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ τα τελευταία δύο χρόνια».
Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η επιστολή αποτελεί ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, που έρχεται σαν συνέχεια του αντίστοιχου περυσινού - οι υπογραφές "αλλάζουν" - που απευθυνόταν μεταξύ άλλων στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, μαέστρο της αντιΚΚΕδολογίας, και έκανε λόγο για "εκδηλώσεις που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο στο kke.gr, συνοδεύονται από συνθήματα όπως "ανυπακοή", "στους δρόμους κατακτιέται το δίκιο" κλπ. που μπορεί εύκολα να οδηγήσουν σε έκτροπα, βανδαλισμούς και κακοποιήσεις πολιτών"(!).
Τα τωρινά τους επιχειρήματα είναι αντιγραφή των πιο αντιδραστικών απόψεων που προσπαθούν να μπολιάσουν αυτήν την περίοδο στο λαό και τη νεολαία γνωστοί κύκλοι και στόχο έχουν να αποκόψουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από την επαφή τους με το ΚΚΕ. Είναι επιχειρήματα και φρασεολογία πανικού, ανθρώπων που τρέμουν γιατί αντιλαμβάνονται καλά ότι μόνο με την πολιτική δράση και πρόταση του ΚΚΕ μπορεί η οργή και η αγανάκτηση του λαού να μετατραπούν σε συνειδητή πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και των παρασίτων τους».
Η ανακοίνωση καταγγέλλει ως «γκεμπαιλίστικη τακτική» την αναφορά των «7» περί «πολύ ύποπτης και σίγουρα προϊόν παράνομης συναλλαγής σχέση μεταξύ δήμου Βόλου και ΚΚΕ» κι αναφερόμενη η ανακοίνωση στην απαίτηση των «7» να ξηλωθεί το μνημείο των 148 ηρώων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, κομμουνιστών και μη, εκτελεσθέντων στο Καζανάκι της Ν. Ιωνίας, επισημαίνει ότι «ίσως, τελικά, οι συγκεκριμένοι "7" ή κάποιοι που τους κατευθύνουν, να έχουν βάλει στο μάτι και το Καζανάκι μαζί με άλλους δημοτικούς χώρους και γι' αυτό τους ενοχλεί το μνημείο των εκτελεσθέντων! Το μόνο σίγουρο είναι και ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη επιστολή, ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μαζί και διάφορα νυν και πρώην κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάνε ανοιχτά για "αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας", έχουν ανοίξει την όρεξη σε όλων των ειδών τα κοράκια που θέλουν να βάλουν τα νύχια τους στην περιουσία του λαού. Αγκάθι και εδώ για όλους αυτούς είναι το ΚΚΕ».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε το λαό και τη νεολαία του Βόλου να καταδικάσει την απαράδεκτη μεθόδευση των 7 "πολιτών" και να στείλει το λιβελογράφημά τους και τα επιχειρήματά τους εκεί που τους αρμόζει με βάση το περιεχόμενό τους :στα σκουπίδια ! Να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή". Με τη μαζική τους παρουσία, να δώσει απάντηση, να ανοίξει δρόμους επικοινωνίας με το ΚΚΕ, να ακούσει την πολιτική του πρόταση, για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου