Σελίδες

20 Μαΐ 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο τυχοδιωκτισμού και αντιφάσεων...



Αποκηρύσσει τη «χρεολογία» που ο ίδιος αναπαράγει (!) και κουνάει το δάχτυλο στο ΚΚΕ.
Στην «κακιά στιγμή» και στη λάθος διαχείριση του καπιταλισμού χρεώνει 
ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την κρίση - κατ' αυτόν «κρίση χρέους» - και τις συνέπειές της στο λαό, αφού, όπως ισχυρίστηκε χτες ο Αλ. Τσίπρας (ρ/σ «Κόκκινο»), 
«ατυχήσαμε να έχουμε πολιτικές ηγεσίες που μετέτρεψαν μια διαχειρίσιμη κρίση χρέους σε οικονομική τραγωδία εθνικών διαστάσεων»!

Ενδεικτική της σύγχυσης και των αντιφάσεων που μαστίζουν τον οπορτουνιστικό χώρο είναι και η δήλωση με την οποία ζήτησε: «Να μην μπούμε σε μια χρεολογία και χάσουμε τον προσανατολισμό (...) Γιατί, ακόμα κι αν μας διέγραφαν όσο θέλουμε εμείς μέρος του χρέους, αλλά συνεχίζαμε ταξικές πολιτικές, το χρέος θα το ξαναδημιουργούσαμε μέσα σε τρία χρόνια. Να έχουμε αυτή την ιεράρχηση στο μυαλό μας, γιατί κινδυνεύουμε να μπούμε σ' αυτή τη χρεολογία, να βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο».
Πρόκειται για δήλωση - μνημείο τυχοδιωκτισμού από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να καταστεί η «χρεολογία» κυρίαρχη στην πολιτική αντιπαράθεση, προς τέρψιν του αστικού συστήματος και των κομμάτων του, που πασχίζουν να συγκαλύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα και τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης.
Μετά απ' όλα τα παραπάνω, ο Αλ. Τσίπρας επιτέθηκε στο ΚΚΕ ισχυριζόμενος με θράσος: «Δεν είναι καθόλου αποτελεσματική η συμβολή του στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος στις σημερινές συνθήκες που χρειάζεται το λαϊκό κίνημα. Μακάρι, αν την οργανώνανε να πάμε κι εμείς να τους υποστηρίξουμε. Είδατε καμιά οργανωμένη πάλη; Αυτά τα μικροαστικά ξεσπάσματα είχαν τουλάχιστον μια νίκη στην Κερατέα, που το ΚΚΕ απουσίαζε. Η κριτική μας δηλαδή προς το ΚΚΕ είναι ότι η στάση και η επιλογή της ηγεσίας του δεν βοηθάει σήμερα την ανάπτυξη αγώνων νικηφόρων για το λαϊκό κίνημα. Οργανώνουν αγώνες; Ε, δεν οργανώνουν αγώνες. Αυτό είναι το πρόβλημα».
Είναι τουλάχιστον προκλητικό για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα 
η ουρά της συμβιβασμένης πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ και τη ΣΕΣ
ο χώρος που διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στον εκφυλισμό του κινήματος και στη διαχείριση του αστικού συστήματος ενάντια στο λαό, 
να κουνάει το χέρι στο ΚΚΕ και να λέει ότι δεν οργανώνει αγώνες. 
Το πρόβλημα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι αγώνες στους οποίους πρωτοστατεί το ΚΚΕ μαζικοποιούνται ολοένα και περισσότερο και εμποδίζουν τα σχέδια για ενσωμάτωση του κινήματος, τα οποία υπηρετεί και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, φέρνοντάς την στα μέτρα που τον βολεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου