Σελίδες

20 Μαΐ 2011

Με αισιοδοξία και δύναμη...



Χιλιάδες νέοι και νέες επέλεξαν στις προχτεσινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, τα ψηφοδέλτια που στήριξε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η ΚΝΕ. 
Αυτό από μόνο του είναι μήνυμα αισιοδοξίας. 
Γιατί, πίσω από αυτές τις χιλιάδες ψήφους, υπάρχει η κοπιαστική καθημερινή δουλειά των δυνάμεων του ΜΑΣ μέσα στις σχολές. 
Γιατί φέτος, πιο ανοιχτά και πιο αποφασιστικά από κάθε άλλη φορά, το ΜΑΣ έθεσε επί τάπητος το θέμα της ίδιας της οργάνωσης του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, την ανάγκη οι ίδιοι οι φοιτητές να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση, όχι μόνο των εκλογών, αλλά των ίδιων των συλλόγων και της λειτουργίας τους. 
Είναι λοιπόν αισιόδοξο μήνυμα για την επόμενη μέρα, για το σήμερα και το αύριο των συλλόγων και, γενικότερα, του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, το γεγονός ότι χιλιάδες νέοι υιοθετούν αυτήν την ανάγκη και το εκφράζουν και με την εκλογική στήριξη του ΜΑΣ.
Και είναι πολλές περισσότερες χιλιάδες αυτοί οι φοιτητές και οι σπουδαστές απ' όσους θα καταγραφούν τελικά στους πίνακες των αποτελεσμάτων των προχτεσινών εκλογών. Αφ' ενός γιατί τα διλήμματα, οι εκβιασμοί και τα ρουσφέτια των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ οργίασαν για άλλη μια χρονιά, με αποτέλεσμα ένας αριθμός φοιτητών να υποκύπτει μπροστά στην κάλπη, με το φόβο τού να περάσει το μάθημα, να πάρει πιο γρήγορα πτυχίο, να εξασφαλίσει σημειώσεις κ.λπ. 
Αφ' ετέρου, οργίασε για άλλη μια χρονιά η επιχείρηση νοθείας από τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ στους συλλόγους που ελέγχουν γερά, με αποτέλεσμα αυτοί οι σύλλογοι να μην μπορούν να καταγραφούν στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα και, άρα, να μην καταγράφονται και οι δυνάμεις του ΜΑΣ σε αυτούς τους συλλόγους. Σε τέτοιου είδους συλλόγους, που η κατάσταση είναι πραγματικά ...ασφυκτική από τον εκφυλισμό τους, οι δυνάμεις του ΜΑΣ έχουν μπει μπροστά για να αλλάξουν σελίδα. Για την αγωνιστική ανασυγκρότησή τους, όπως και συνολικά του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών θα συνεχίσουν την πάλη τους για την οργάνωση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Δε θα σταματήσουν να οργανώνουν την πάλη των φοιτητών και των σπουδαστών, να αποκαλύπτουν την πολιτική των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Οι φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές καταγράφουν ως ένα βαθμό το συσχετισμό δύναμης στο χώρο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, όμως είναι αυταπάτη να πιστέψει κανείς ότι ο συσχετισμός δύναμης στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα θα αλλάξει μέσα από μια εκλογική μάχη. Ο αρνητικός σήμερα συσχετισμός μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει με σκληρό καθημερινό αγώνα, σε σύγκρουση όχι μόνο με τις δυνάμεις που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική και εκείνες που έχουν αποδείξει το υπονομευτικό τους ρόλο για το κίνημα, αλλά και σε σύγκρουση με την ίδια την κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, με πρακτικές χρόνων που έχουν απομακρύνει τους φοιτητές από την ενεργό συμμετοχή σε οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία που αφορά τις σπουδές και τη ζωή τους. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ με αισιοδοξία και δύναμη δίνουν αυτήν τη σκληρή καθημερινή μάχη στις σχολές, τη μάχη για να πάρουν οι ίδιοι οι φοιτητές την κατάσταση στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου