Σελίδες

27 Απρ 2011

Αλλη η αγωνία του λαού...



Υπέρτατος στόχος της κυβέρνησης, και της τρόικας, για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι πώς θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση, πώς δηλαδή θα υλοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 76 δισ. ευρώ και όχι μόνο. 
Από την άποψη αυτή, ο λαός δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες και πρέπει να ακούει βερεσέ τα αστικά ΜΜΕ και τα ακριβοπληρωμένα καθεστωτικά παπαγαλάκια, που, σε όλους τους τόνους και όλο το 24ωρο, «ανησυχούν» και «αγωνιούν», για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει εγκαίρως να εξειδικεύσει τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αν θα ανασυντάξει τις δυνάμεις της και πάρει όλα τα «αναγκαία» μέτρα, για να αποφευχθεί τάχα η χρεοκοπία, αν θα πείσει τις αγορές και άλλα τέτοια πολλά. 

Είναι ολοφάνερο ότι τα αστικά ΜΜΕ εκφράζουν την αγωνία της πλουτοκρατίας και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τη μετατρέψουν και σε αγωνία ευρύτερων λαϊκών μαζών. 
Ομως, η μόνη αγωνία που πρέπει να διακατέχει το λαό είναι πώς θα εμποδιστεί και τελικά ανατραπεί η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και η εξουσία των μονοπωλίων. Πώς θα οργανώσει, δηλαδή, την πάλη του από τα κάτω και θα περάσει στην αντεπίθεση, έχοντας ξεκάθαρο στο μυαλό του ότι μόνο με την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και τη λαϊκή εξουσία μπορεί να μην πληρώσει ο ίδιος και τα παιδιά του που είναι οι μεγάλοι χαμένοι της καπιταλιστικής κρίσης.
***
Με αναλυτικό τρόπο καταγράφει ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ τις θυσίες που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι στον ένα χρόνο της εφαρμογής του μνημονίου. 
Πράγματι, όλα όσα αναφέρει στη χτεσινή δήλωσή του ο Ν. Νικολόπουλος ισχύουν. Είναι γνωστό τοις πάσι πως και «όλες οι συντάξεις - ακόμα και οι πολύ μικρές - μειώθηκαν, ενώ καταργήθηκαν η 13η και η 14η σύνταξη», και «αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης - στα 40 χρόνια δουλειάς - και άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις», και «μειώθηκε η αμοιβή της υπερωριακής εργασίας κατά 20%», και «θεσμοθετήθηκαν οι Ειδικές Επιχειρησιακές Συμβάσεις για να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα», και «καθιερώθηκαν ετήσιες συμβάσεις μαθητείας με αμοιβή κάτω από τον κατώτατο μισθό», και «αυξήθηκε το επιτρεπτό όριο απολύσεων από το 2% στο 5% και μειώθηκε η αποζημίωση των απολυμένων μέσα από τον περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης», και «αυξήθηκε σε 9 μήνες (από 6) η περίοδος που επιτρέπεται η εκ περιτροπής απασχόληση» και πολλά ακόμα. 
Τι δε λέει όμως το στέλεχος της ΝΔ στην ατυχή απόπειρα δημαγωγίας που κάνει; Οτι σχεδόν στο σύνολό τους τα παραπάνω αντεργατικά μέτρα είναι και μέτρα που υποστηρίζει η ηγεσία της ΝΔ στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, ότι πολλά από αυτά τα έχει στηρίξει στη Βουλή και σε κάθε περίπτωση δεν έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει πίσω κανένα από τα παραπάνω αντεργατικά μέτρα. 
Αντίθετα, θεωρεί ότι είναι «ένα το κρατούμενο» και προτείνει δέσμη συμπληρωματικών μέτρων που στηρίζουν «μια έξοδο από την κρίση» προς όφελος της πλουτοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου