Σελίδες

27 Απρ 2011

Αλλος ο στόχος του κεφαλαίου και άλλος του λαού...



Ε, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ και τίποτε καλύτερο, ούτε τίποτε περισσότερο. 
Με το που επισημοποιήθηκε η εκτίμηση του ελλείμματος στο 10,5%, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ άρχισαν την κόντρα περί ...αποκλίσεων.
«Σας ξέφυγε ο στόχος κατά 15 δισεκατομμύρια» λέει η ΝΔ, «εσάς όμως σας είχε ξεφύγει κατά 30 δισεκατομμύρια» απαντάει το ΠΑΣΟΚ (όλο μαζί κάνει 45 δισεκατομμύρια, αλλά αυτό δεν τους απασχολεί. Αλλος πληρώνει...).
Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, είναι πως - ανεξαρτήτως των στοιχείων - κανείς από τους δύο δε βγήκε ...εκτός στόχου. 
Τουναντίον, πέτυχαν διάνα και συνεχίζουν να πετυχαίνουν.

Τα κονδύλια (αυτά που προκάλεσαν το χρέος) τα έδωσαν πολύ ...στοχευμένα. Ακριβώς εκεί που ήθελαν, στους τραπεζίτες (108 δισ. παρακαλώ), στους εφοπλιστές, στους βιομήχανους και τις πολυεθνικές.
Οσο για το «λογαριασμό», κι αυτός πήγε ...συστημένος: Στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους αγρότες, στους μικροεπαγγελματίες. 
Και δε μιλάμε μόνο για τους φόρους, αλλά και τις μειώσεις μισθών, τις περικοπές παροχών και όλα τα σχετικά.
Επειδή, όμως, αυτοί «πετυχαίνουν» στους στόχους τους, είναι καιρός ο λαός να βάλει για τα καλά στο στόχαστρό του την εξουσία τους.
ΘΕΛΟΥΝ, ΜΗΠΩΣ, να το πιστέψουμε τώρα αυτό; 
Οτι, δηλαδή, έχει ξεσπάσει ενδοκυβερνητικός πόλεμος για το περιβάλλον;
Από τη μια - υποτίθεται - είναι οι «οικονομιστές» που θέλουν ζεστό χρήμα εδώ και τώρα και, από την άλλη, οι «πράσινοι» που θέλουν κανόνες για τα αυθαίρετα;
Γιατί από ό,τι θυμόμαστε δεν είχαν τέτοιες «οικολογικές» ευαισθησίες και οι μεν και οι δε, όταν ψήφιζαν με τα δύο χέρια τα «fast track» του Παμπούκη, ούτε όταν πέρναγαν τα νομοσχέδια της Μπιρμπίλη που παραχωρούν δάση και ακτές σε επιχειρήσεις που θα κάνουν επενδύσεις.
Παπαγεωργίου Βασίλης
Δεν έχουν, επίσης, κανένα πρόβλημα που τα σκουπίδια πάνε στους ιδιώτες, οι οποίοι μόνο το κέρδος τους θα σκεφθούν, που το Θριάσιο εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα...
Ούτε καν ιδρώνει το αυτί τους που οι «Ελληνες» εφοπλιστές ρυπαίνουν θάλασσες και ακτές με τα περίφημα «μονοπύθμενα», που εταιρείες ειδικού τουρισμού χτίζουν όπου και όπως τους έρθει, που οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν υπολογίζουν καν το περιβάλλον προκειμένου να τελειώσουν τις δουλειές τους και να πάρουν «πανωπροίκια».
Οπότε, ας αφήσουν απλά το δούλεμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου