Σελίδες

2 Απρ 2011

Καρμανιόλα το οδικό δίκτυο Αντίρριου - Ιωαννίνων

To oδικό δίκτυο που συνδέει το Αντίρριο με τα Γιάννενα είναι σκέτη καρμανιόλα, αφού σε μια απόσταση πάνω από 250 χιλιόμετρα δεν υπάρχει πουθενά διαχωριστικό διάζωμα, αλλά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα αδιαφορούν και μάλιστα έχουν σταματήσει και έργα της Ιονίας Οδού στην περιοχή.
Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης αλλά στην απάντησή του ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης αρκέστηκε σε γενικολογίες και έριξε την ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει κονδύλι στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας για έκτακτα μέτρα οδικής ασφάλειας, ενώ για την Ιονία Οδό είπε ότι το σταμάτημα των εργασιών οφείλεται στο ότι οι τράπεζες έχουν σταματήσει να χρηματοδοτούν το έργο, γιατί δεν το θεωρούν βιώσιμο, επειδή, όπως ισχυρίζονται, δεν έχει λυθεί το θέμα των απαλλοτριώσεων και γιατί έχουν απώλεια εσόδων από το «κίνημα των διοδίων».
Στην παρέμβασή του ο Ν. Μωραΐτης διέψευσε τον υφυπουργό σχετικά με τα χρήματα που δόθηκαν στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας για έργα ασφαλείας, λέγοντας ότι παρά τις υποσχέσεις δεν έχει δοθεί κανένα ποσό και τόνισε: «Εμείς θεωρούμε ότι είναι τεράστιες και διαχρονικές οι ευθύνες και της ΝΔ και της σημερινής κυβέρνησης, που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έγινε καμία βελτίωση στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο». Ζήτησε να υπάρξει απρόσκοπτη χρηματοδότηση για το έργο και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δίνει συνέχεια χρήματα στις τράπεζες και στη συνέχεια τις εκλιπαρεί να συμφωνήσουν για τη μείωση των διοδίων.

1 σχόλιο:

  1. και να ήτανε ο μόνος... μα βλέπεις αυτοί δεν περνούν από εκεί. αυτοί πετούνε μ' ελικόπτερα και αεροπλάνα που εμείς πληρώνουμε! και έτσι... αυτοί δεν σκοτώνονται... μονάχα εμάς σκοτώνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή