Σελίδες

1 Απρ 2011

ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...

Με τον δημοσιολόγο Παπαδημητρίου του ομίλου Αλαφούζου, δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. 
`Η ότι δεν παρακολουθεί την πολιτική του ΚΚΕ ή ότι δεν την καταλαβαίνει. 
Και αυτά, σε συνδυασμό με το δηλωμένο αντικομμουνισμό του, τού βγάζουν φαιδρή προπαγάνδα. 
Ετσι χτες στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ», με αφορμή τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα ότι είναι αναπόφευκτη η ελεγχόμενη χρεοκοπία, σχολίασε : «Αν δεν ήξερα ποια είναι η κυρία Παπαρήγα θα έλεγα ότι είναι παπαγαλάκι. Οτι είναι γκούρου (δεν ξέρω ποιο είναι το θηλυκό του γκουρού). Ο Λένιν έλεγε ότι πες μου ποιον συμφέρει αυτό που λες να σου πω τι λες». 
Αφήνουμε στην άκρη το «λενινισμό» που γράφει, του καφενείου είναι, δεν τον σώζει. 

Οσο για τους χαρακτηρισμούς «παπαγαλάκι» και «γκουρού» για την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, λόγω της εκτίμησης για «ελεγχόμενη χρεοκοπία», δείχνει την αδυναμία επιχειρημάτων του δημοσιολόγου, είναι εντελώς άδειος και εκτίθεται. 
Γιατί οικονομική κρίση, χωρίς καταστροφή κεφαλαίου, μαζί με την καταστροφή των εργατών, δεν ξεπερνιέται σε όφελος των καπιταλιστών. 
Και για να γίνει η καταστροφή τους λιγότερο επώδυνη, επιλέγουν την ελεγχόμενη «χρεοκοπία», δηλαδή καταστροφή με έλεγχο από τους ίδιους. 
Η αναπόφευκτη αναδιάρθρωση του χρέους, που ο ίδιος γράφει σε χτεσινό του άρθρο στην «Καθημερινή», αν δεν είναι ελεγχόμενη χρεοκοπία, τι είναι; 
Μάλιστα, χρησιμοποιεί εκτίμηση για «κούρεμα» έως και 50% των χρεών που διαχειρίζονται με ομόλογα οι τράπεζες. 
Οσο για τους υπαινιγμούς περί συμφερόντων, ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν είναι όλοι σαν και του λόγου τους. 
Αλλά, είπαμε, ή δεν ξέρει ή δεν καταλαβαίνει ή, το χειρότερο, παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει...

2 σχόλια:

  1. Τελικά διερωτώμαι,ποιό αντικειμενικός είναι ο Πεταλωτής από τους Παπαδημητρίου του Σκάι και τους άλλους δημοσιοκάφρους του μεγάλου καναλιού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν δεν ντρέπεται το σκυλάκι του Αλαφούζου.Να μιλήσει για τις απατεωνιές του αφεντικού του αν θέλει να πει κάτι ουσιώδες στο δελτίο του ΣΚΑΙ, και να μην πιάνει στο στόμα του την Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε.Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή