Σελίδες

18 Μαρ 2011

Στόχος το σχολείο της αμάθειας...


«Στόχος μας είναι να υπάρχουν σχολεία - Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια - με επαρκή αριθμό τμημάτων, ώστε να εφαρμόζονται τα νέα Προγράμματα Σπουδών» είπε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό. Η Α. Διαμαντοπούλου έχει απόλυτο δίκιο! 
Το υπουργείο Παιδείας προχωρά στις συγχωνεύσεις για φτιάξει το «νέο» σχολείο. 
Το ζήτημα για το γονιό, τον εκπαιδευτικό, τον μαθητή είναι να σκεφτεί αν αυτό το «νέο» σχολείο θα παρέχει στο παιδί του δικαίωμα στη μόρφωση.
Το «νέο» σχολείο, το σχολείο της «αγοράς» όχι μόνο δε θα μορφώνει, αλλά θα είναι μια μικρή επιχείρηση με έξοδα, έσοδα και χρηματοδότες, που θα δρα με όρους αγοράς για να επιβιώσει. 

Καταργούν και συγχωνεύουν σχολεία για να μπορούν να εφαρμόσουν τα νέα προγράμματα σπουδών, τα οποία, όμως, δε θα είναι ίδια σε όλα τα σχολεία. 
Οι μαθητές, ακόμα και στο ίδιο σχολείο, θα χωρίζονται σε τμήματα πολλών ταχυτήτων. Αυτά και άλλα πολλά θα έχει το «νέο» σχολείο. 
Εμείς θα επιμείνουμε, η υπουργός έχει δίκιο, κάνουν τις συγχωνεύσεις για το «νέο» σχολείο. 
Το θέμα είναι αν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, όλος ο λαός, θα αφήσουν να περάσει το «νέο» σχολείο της «αγοράς», το σχολείο της ταξικής διαφοροποίησης, της αμορφωσιάς και των χορηγών. 
Αν θέλουν ένα σχολείο που θα χωρίζει τα παιδιά σε αυτά που «παίρνουν τα γράμματα» και εκείνα που «δεν μπορούν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου