Σελίδες

13 Μαρ 2011

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ...

Με μοιρασμένους ρόλους και δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλο, κυβέρνηση και ΛΑ.Ο.Σ. επιχειρούν να βάλουν στο γύψο το λαϊκό κίνημα σε μια περίοδο που οξύνεται η ταξική πάλη και μεγαλώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική που συνυπηρετούν. 
Μετά από μια καλοστημένη παράσταση που έδωσαν χτες στη Βουλή 
ο Γ. Καρατζαφέρης με τον Θ. Πάγκαλο, ο ΛΑ.Ο.Σ. κατέθεσε πρόταση νόμου με τον τίτλο «Ασκηση δικαιώματος συνέρχεσθαι σε υπαίθριες συναθροίσεις - Εξορθολογισμός πλαισίου διαδηλώσεων και πορειών στα αστικά κέντρα».
Πρόκειται για μνημείο αντιδραστικότητας και φασιστικης ιδεολογιας όπως φαίνεται από τις πρώτες κιόλας αράδες της αιτιολογικής έκθεσης,
στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν είναι απόλυτο, αλλά μπορεί αιτιολογημένα να περιοριστεί (...) Σε κάθε περίπτωση και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι με τη διενέργεια πορειών και διαδηλώσεων δεν μπορεί να ασκείται καταχρηστικά».
Στη συνέχεια αναφέρεται απαξιωτικά στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, λέγοντας ότι «τα τελευταία έτη διάφορες ενώσεις προσώπων και συνδικαλιστικά σωματεία ασκούν καταχρηστικώς το δικαίωμά τους, οργανώνοντας πορείες και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας» και αναπαράγει τη φαιδρή επιχειρηματολογία ότι οι διαδηλώσεις ευθύνονται για τα λουκέτα στα καταστήματα των εμπόρων, για την αδυναμία πρόσβασης πολιτών στο κέντρο, όπως και εργαζομένων στις δουλειές τους.
Από το παραλήρημα του ΛΑ.Ο.Σ. δε θα μπορούσε να λείψει η προβοκατόρικη στοχοποίηση του λαϊκού κινήματος, με την εξής διατύπωση: «Κάποιες πορείες και διαδηλώσεις, επειδή ακριβώς οι διοργανωτές τους το ανέχονται, γίνονται πόλος έλξης εγκληματικών στοιχείων, που εμφανώς συμμετέχουν σε αυτές για να προκαλέσουν επεισόδια. Παράλληλα, σε συγκεντρώσεις λαθρομεταναστών, που αρκετές φορές χωροθετούνται σε ευαίσθητους συμβολικά τόπους, λαμβάνει χώρα πληθώρα εκνόμων συμπεριφορών που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα και πλήττουν την αντίληψη της δημόσιας ασφάλειας».
Ξέρει καλά ο ΛΑ.Ο.Σ., ως πρωτομάστορας του είδους, ότι οι υπεύθυνοι για τις προβοκάτσιες υπηρετούν τους ίδιους στόχους που υπηρετεί και ο ίδιος με την κυβέρνηση και ότι δίνουν το καλύτερο «πάτημα» για να κατατεθούν αντιδραστικές προτάσεις νόμου, όπως αυτή του ΛΑ.Ο.Σ.
Δίνει έδαφος στους προβοκάτορες
Τη δική τους δράση άλλωστε προσπαθεί να διευκολύνει, ζητώντας στην πρόταση νόμου οι διοργανωτές των διαδηλώσεων να «ευθύνονται σε αστική αποζημίωση των αμέσως ζημιωθέντων από βανδαλισμούς που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της συνάθροισης, εάν δεν τηρήσουν τα άρθρα του παρόντος». Με άλλα λόγια, οι προβοκάτορες θα προβαίνουν σε βανδαλισμούς και στη συνέχεια τα εργατικά σωματεία θα καλούνται να καταβάλουν εξοντωτικές αποζημιώσεις ή δε θα διοργανώνουν κινητοποιήσεις κάτω από το φόβο της προβοκάτσιας.
Στο διά ταύτα, ο ΛΑ.Ο.Σ. εισηγείται επίσης στις «δημόσιες συναθροίσεις» να «παρίσταται η αστυνομία», η οποία να μεριμνά «για την δημόσια ασφάλεια και τη μη διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής», να ζητείται έγγραφη άδεια απ' την αστυνομία 48 ώρες πριν τη συνάθροιση, αλλά και να δοθεί δυνατότητα στην αστυνομία «με αιτιολογημένη απόφαση να απαγορεύσει τις συναθροίσεις, εάν επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή εάν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής ορισμένης περιοχής».
Με άλλα λόγια, ζητά απόλυτη αστυνομοκρατία στις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, όπως και ο όγκος της συνάθροισης να ορίζει το χώρο που μπορεί αυτή να καταλαμβάνει. Σε κάθε περίπτωση, λέει ότι «οι διαδηλωτές θα πρέπει να περιορίζονται σε χώρους που να μην παρεμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση των πολιτών και των συγκοινωνιών στις λεωφόρους και οδούς των αστικών κέντρων».
Μόνο «εάν οι συναθροίσεις είναι εξαιρετικά ογκώδεις και τουλάχιστον άνω των δέκα χιλιάδων ατόμων μπορεί με αιτιολογημένη απόφασή της η αστυνομική αρχή να επιτρέψει χρήση μέρους των λεωφόρων και οδών του αστικού κέντρου», αλλά πάντα «θα πρέπει ένα τμήμα της λεωφόρου ή οδού να παραμένει ανοικτό». Τέλος, ζητά να απαγορευτεί η χρήση κουκούλας ή κράνους από διαδηλωτές καθώς «αποκρύπτουν ή αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ώστε να μην αναγνωρίζονται» και να επιβάλλεται στους απείθαρχους ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους.
Καραμπινάτη προσυνεννόηση
Τη συνέργεια ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. στο χτύπημα του λαού αποδεικνύει η συζήτηση που είχαν Πάγκαλος και Καρατζαφέρης στη Βουλή πριν ο τελευταίος καταθέσει την πρόταση νόμου.
Στη διάρκεια συζήτησης Ερώτησης του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο «Moody's», ο Θ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και ψευδώς υποστήριξε ότι το κύριο πρόβλημα είναι οι διαδηλώσεις, λέγοντας προκλητικά: «Πώς θα έρθει όμως ο άλλος να ανοίξει μαγαζί στο κέντρο όταν το κέντρο είναι κλειστό πέντε μέρες την εβδομάδα από διαδηλώσεις ολίγων ατόμων οι οποίες αποκλείουν την κυκλοφορία σε όλο το κέντρο;».
Δείχνοντας την ανησυχία του για το ταξικό κίνημα, έκανε απαξιωτικά λόγο για «αποκλεισμούς κεντρικών ξενοδοχείων σε τουριστική εποχή, γιατί έπρεπε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον παγκόσμιο καπιταλισμό και αυτούς που τον εκπροσωπούν διαμένοντες στη "Μεγάλη Βρετανία" ή το "King George"»!
Παίρνοντας την πάσα, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «θα σας καταθέσω τη Δευτέρα πρόταση νόμου να μην κλείνουν οι δρόμοι, παρά μόνο το ένα διάζωμα. Θέλω να πιστεύω, λοιπόν, εφόσον κατανοείτε ότι αυτό βλάπτει σοβαρά την οικονομία της χώρας, ότι θα το υπερψηφίσετε». Λίγο αργότερα, ο ΛΑ.Ο.Σ. κατέθεσε την κατάπτυστη πρόταση νόμου.


Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ :   Γεώργιος Παπανδρέου ...


Η συγκεκριμένη εγκύκλιος έχει αφήσει εποχή.
Για την ακρίβεια: Αποτυπώνει πλήρως το χαρακτήρα μιας ολόκληρης εποχής, το είδος της εξουσίας που είχε επιβάλει η πλουτοκρατία στην Ελλάδα όσο και την «ποιότητα» των πολιτικών της εκπροσώπων, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διαχείριση των υποθέσεων της άρχουσας τάξης, λίγο πριν από τη χούντα των συνταγματαρχών.
Η εγκύκλιος που φέρει την υπογραφή του τότε πρωθυπουργού και υπουργού Παιδείας, του βαπτισθέντα και ως «Γέρου της... Δημοκρατίας », καλυτερα της δικτατοριας, εκδόθηκε στις 11 Μάρτη 1965.
Σαν προχθες, δηλαδή, πριν από 46 χρόνια.
«Απολαύστε» την:
*
«Εμπιστευτικόν
Εν Αθήναις τη 11 Μαρτίου 1965
Προς
Τους Γενικούς Επιθεωρητάς
Μέσης Εκπαιδεύσεως
Εφιστώ την προσοχήν όλων των καθηγητών των Γυμνασίων και τους ΚΑΘΙΣΤΩ υπευθύνους διά πάσαν σχετικήν δραστηριότητα της νεολαίας Λαμπράκη. Ο κομμουνισμός είναι εχθρός και του Εθνους και της Δημοκρατίας. Και τούτο πρέπει να καταστή συνείδησις της Νέας Γενεάς.
Ο εθνικός φρονηματισμός, καθώς και η ηθική και πολιτική αγωγή των μαθητών είναι η πρώτη αποστολή του διδασκάλου. Και εις αυτήν οφείλουν να επιδοθούν. Τα δικά μας ιδανικά είναι τα ιδανικά του ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ελευθερία (Εθνική και Πολιτική) και Δικαιοσύνη. Αγάπη και θυσία. Αυτά είναι τα ιδεώδη μας και με αυτά πρέπει να εμποτισθή η Νέα Γενεά. Ελλάς και Δημοκρατία. Αληθής Δημοκρατία.
Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Και αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι, όχι ανήκοντες, αλλά και απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν. Οσοι πιστεύουν εις τα ιδεώδη των, τα υπερασπίζουν. Και την υπεράσπισιν των ιδανικών μας και την έμπνευσιν της Νέας Γενεάς έχει αναθέσει η Ελληνική Δημοκρατία εις τον εκπαιδευτικόν κόσμον.
Γνωρίζω ότι έχουν μέχρι τούδε εκδοθή υπό του υπουργείου Παιδείας πολλαί σχετικαί εγκύκλιοι. Αλλά ΕΠΕΘΥΜΟΥΝ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΜΕΘ' ΥΜΩΝ. Παρακαλώ, όπως εις το τέλος εκάστου μηνός υποβάλλητε (Υπουργείον Παιδείας, Γραφείον Υπουργού - εμπιστευτικώς) σχετικήν έκθεσιν. Δεχθήτε και διαβιβάσητε προς άπαντας, διδάσκοντας και διδασκομένους, τους εγκαρδίους χαιρετισμούς μου.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Πρόεδρος κυβερνήσεως και υπουργός Εθν. Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου