Σελίδες

17 Μαρ 2011

ΓΙΑΝΝΕΝA : Αγωνιστικός συναγερμός για την απεργία στις 23 Μάρτη.


Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στο δημαρχείο καλούν οι ταξικές δυνάμεις
Αγωνιστικό συναγερμό έχουν σημάνει οι ταξικές δυνάμεις στα Γιάννενα για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της πανεργατικής παν-γιαννιώτικης απεργίας στις 23 Μάρτη που αναγκάστηκε να προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κάτω από την πίεση του ΠΑΜΕ και την καθοριστική παρουσία ανέργων, συμβασιούχων και άλλων εργαζομένων. Οι ταξικές δυνάμεις απευθύνουν το αγωνιστικό προσκλητήριο με μαζικές εξορμήσεις σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Καλούν τους εργαζόμενους και το γιαννιώτικο λαό να πάρει θέση μάχης, να κάνει δικιά του υπόθεση την απεργία.
Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεδριάζουν τα σωματεία, προγραμματίζονται συσκέψεις για συγκρότηση απεργιακών επιτροπών και φρουρών τη μέρα της απεργίας.
Χτες, δόθηκε συνέντευξη Τύπου από το ΠΑΜΕ, ενώ αργά το βράδυ για τον καλύτερο συντονισμό πραγματοποιήθηκε ολομέλεια εκλεγμένων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επιτροπών αγώνα. Στόχος η παν-γιαννιώτικη απεργία να πάρει χαρακτήρα ευρύτερης συσπείρωσης στην κατεύθυνση να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των εκατοντάδων εργατικών λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, όπως πάγωμα στεγαστικών δανείων, δημοτικών τελών, επίδομα ανεργίας στους απλήρωτους εργαζόμενους. Παρέμβαση για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που απασχολούνται με ελαστικές και ορισμένου χρόνου εργασιακές σχέσεις.
Το αγωνιστικό τέμπο δίνεται έξω από το δημαρχείο της πόλης, όπου οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου παλεύουν ενάντια στις απολύσεις 130 οικογενειών. Χτες, προχώρησαν σε νέο συμβολικό αποκλεισμό της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από το εργοστάσιο ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ, οι οποίοι επίσης είναι σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 4 μηνών.
Νωρίτερα, οι συμβασιούχοι του δήμου είχαν βρεθεί στο δικαστικό μέγαρο όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας εις βάρος των εργαζομένων στον ΚΑΡΙΠΙΔΗ. Η εργοδοσία απαιτούσε να ανασταλεί η προσωρινή διαταγή για μη μεταφορά των εμπορευμάτων, την ίδια ώρα που κρατά απλήρωτους 55 εργαζόμενους και χωρίς δουλειά, αφού έχει σταματήσει την προμήθεια πρώτων υλών επικαλούμενη χρέη σε δανειστές. Αίτημα τελικά το οποίο δεν έγινε δεκτό.
Περιοδεία σε χώρους δουλειάς
Περιοδεία σε χώρους δουλειάς και συναντήσεις με συμβασιούχους και εργοστασιακούς εργάτες πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ με τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη. Ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντηθήκαμε αρχικά με τους συμβασιούχους του δήμου. Απέναντι στη συνολική κατάσταση που επικρατεί στους δήμους, και όχι μόνο, με τις στρατιές των συμβασιούχων, ο Ν. Μωραΐτης υπογράμμισε πως πρόκειται για στοχευμένη πολιτική επιλογή των κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ προκειμένου να έχουν φθηνούς εργαζόμενους και χωρίς δικαιώματα, διατηρώντας παράλληλα την εργασιακή και πολιτική ομηρία. Και εξέφρασε εκ μέρους του ΚΚΕ την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους.
Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΚΑΡΙΠΙΔΗ στο δικαστικό μέγαρο όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα από την εργοδοσία, επισήμανε πως καμία δικαστική απόφαση δε λύνει τα ζητήματα της εργασίας. Ανέδειξε τον ταξικό χαρακτήρα της δικαιοσύνης που έχει ορθάνοιχτα όπως είπε χαρακτηριστικά τα μάτια όταν πρόκειται να υπηρετήσει τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και κλείνει τα μάτια στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Η περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ ολοκληρώθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή και συγκεκριμένα στα εργοστάσια ανακύκλωσης και ζαχαροπλαστικής ΝΟΥΣΙΑΣ. Στην ανακύκλωση καταστρατηγείται κάθε μορφή εργασιακών δικαιωμάτων, αφού οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε άθλιες και επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες, μέσα στα σκουπίδια, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο υγιεινής και ασφάλειας, για 750 ευρώ, με την εργοδοσία να πριμοδοτείται με ζεστό κρατικό χρήμα για την κάλυψη των ασφαλιστικών της εισφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου