Σελίδες

9 Φεβ 2011

Ο ΕΧΘΡΟΣ....ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΝΑΤΟ....

Από προηγούμενη άσκηση των ελληνικών
Ενόπλων Δυνάμεων για επιχειρήσεις καταστολής
σε κατοικημένη περιοχή
Ερώτηση για τη στρατιωτική άσκηση που έγινε στις 3 και 4 του Φλεβάρη στην περιοχή Αργυρούπολη του Κιλκίς, με σενάριο τη διεξαγωγή επιχείρησης σε κατοικημένες περιοχές για την αντιμετώπιση διαδηλωτών και την καταστολή πλήθους, κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης ΖιώγαςΣοφία Καλαντίδου.

Στην Ερώτηση καταγράφεται το ιστορικό παρόμοιων ασκήσεων και μεταξύ άλλων τονίζεται: «Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας παράλληλα με την παρουσίαση και τη συμμετοχή στους στρατούς κατοχής των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ - ΕΕ και άλλων, τώρα εντελώς συγκεκριμένα φαίνεται ότι εκπαιδεύονται και για την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού στα πλαίσια των λεγόμενων "ασύμμετρων απειλών" και της "τρομοκρατίας", υλοποιώντας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη και την έκθεση Σολάνα, σύμφωνα με την οποία οι τρομοκράτες βρίσκονται και εντός της ΕΕ.
Οι επαναλαμβανόμενες αυτές ασκήσεις των ειδικών δυνάμεων που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας δημιουργούν ερωτηματικά, ανησυχία και διαμαρτυρίες όχι μόνο από τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά ευρύτερα από κάθε γωνιά της χώρας.

Ερωτηματικά εγείρει και η χρονική περίοδος που
συμπίπτει με την επίθεση ΔΝΤ - ΕΕ - κυβέρνησης στο βιοτικό επίπεδο, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, όπως έγινε με τη συλλογή απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη, όπου οι ειδικές δυνάμεις χρησιμοποιήθηκαν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός».
Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν:
  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε οι ειδικές δυνάμεις να μην αξιοποιούνται σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός, να μην εμπλακούν αρνητικά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων;
  • Εξετάζει η κυβέρνηση τη διακοπή ασκήσεων παρόμοιων της άσκησης στην περιοχή Αργυρούπολης Κιλκίς;
  • Πώς συγκεκριμένα μπορεί να διαβεβαιώσει ότι αυτές οι ασκήσεις δεν στοχεύουν τον "εσωτερικό εχθρό", το λαϊκό κίνημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου